Viking henter tidligere City-spiller

Abdisalam Ibrahim returnerer til Tippeligaen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Abdisalam Ibrahim returnerer til Tippeligaen, der han i 2013 var en sentral del av Strømsgodset-laget som vant ligagull. Nå skal han spille for Viking.

24-åringen kommer til Stavanger-klubben fra greske Veria, der han har vært på utlån fra Olympiakos.  

Han har skrevet under en treårskontrakt med siddisene. TV 2 har fått opplyst at Ibrahim valgte Viking foran en retur til Strømsgodset.

Fikk ikke lønn – terminerte kontrakten
– Jeg vender hjem til Norge for å få trygghet. Det er her jeg har spilt min beste fotball. I utlandet har det vært mye surr, sier Ibrahim til TV 2.

Etter at Ibrahim spilte hele 27 kamper (25 fra start) i Godsets gullsesong i 2013, har han nemlig hatt en tung tid i gresk fotball. Den opprinnelige store overgangen til Olympiakos endte med utlån til Ergotelis og en tilværelse i Veria, der kontrakten nå er blitt terminert. 

– Det var mye surr med lønn og slike ting. Jeg fikk ikke lønn de siste tre månedene, men jeg fikk med meg to og så kansellerte jeg kontrakten, sier han.

Ibrahim vil ikke gå nærmere inn på hvor mye penger det er snakk om.

– Vi er veldig glade for å ha Abdi her. Det er en klassespiller som helt åpenbart vil styrke laget vårt. Han har lovet å løpet til han stuper og gjøre alt for Viking i noen år, sa daglig leder Eirik W. Henningsen på onsdagens pressekonferanse.  

Vil på landslaget igjen
– Viking spiller veldig fin og attraktiv fotball. Jeg føler det er riktig steg for meg å ta. Jeg kan utvikle meg og komme inn på landslaget, og forhåpentligvis gå ut igjen til utlandet, sier Abdi Ibrahim.

– Det har ikke gått slik jeg ville i utlandet. Jeg har slitt med litt skader her og der, sa han videre.  

Debuterte i Premier League mot Liverpool
Ibrahim kom til Manchester City i 2007, etter at han blant annet takket nei til Lillestrøm, Lyn, Vålerenga og Viking. Han debuterte fra start for City da han spilte mot Scunthorpe United i FA-cupen i 2010. Samme sesong kom han innpå mot Liverpool i Premier League. 

Tok gull med Godset i 2013
Midtbanespilleren, som har to A-landskamper for Norge, har også  vært på utlån til Strømsgodset. I 2013 tok han seriegull med Godset. 

– Jeg er glad for at vi har fått en etablert spiller hit. Det er en spiller som vi vet har gjort det godt i Tippeligaen og som er revansjesugen. Han har hatt en kranglete periode, men nå vil han tilbake og vise hvor god han er, sier trener Kjell Jonevret.