Moren måtte gi fra seg Premier League-kometen da han var 13

Dele Alli vokste opp hos kameratens familie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tottenham-Sunderland på TV 2 Sport Premium og Sumo fra kl. 13.45!

Tottenhams Dele Alli har vært en åpenbaring i Premier League denne sesongen.

De 60 millioner kronene Spurs betalte MK Dons for midtbanespilleren kan se ut til å være årets røverkjøp i engelsk fotball.

Men veien til toppen har ikke vært den enkleste for 19-åringen.

Lot ham gå
Nå forteller moren om hvorfor hun ga slipp på ham som 13-åring, og lot ham flytte inn hos en annen familie.

Hun så at sønnen hadde et stort fotballtalent, men fryktet at han skulle havne i et dårlig miljø dersom han ble boende hos henne. 

Han var begynt å havne i trøbbel på skolen, og i Bradwell-området av Milton Keynes var det flere gjenger som rekrutterte tenåringer.

Alkoholproblem
Firebarnsmoren Denise Alli hadde også sine egne problemer å stri med. Deles nigerianske far Kenny gikk fra henne like etter at de hadde giftet seg, og hun var alene med sine fire barn.

– Jeg måtte gi ham fra meg for å gi ham en bedre fremtid. Følelsesmessig så knuste det hjertet mitt, men det var det rette å gjøre. Jeg hadde et alvorlig alkoholproblem som var utløst av en ulykkelig barndom. Jeg var hektet på vodka, øl, hva som helst, i noen år. Barnevernet besøkte meg etter at naboer hadde klaget på hvordan jeg oppfostret barna mine, men barna ble aldri tatt fra meg. Det var min avgjørelse å la Dele bo med en annen familie. Jeg visste at det var den eneste måten han kunne oppfylle drømmen sin om å bli en profesjonell fotballspiller, forteller hun til The Sun.

Flyttet til kameraten
Løsningen ble at Alli flyttet til sin kamerat Harry Hickford og hans familie.

De bodde i et bedre strøk av Milton Keynes, rundt en mil fra der han hadde vokst opp.

Alli bodde hos Alan og Sally Hickford året rundt, men ble aldri formelt adoptert. Omtrent en gang i måneden var han på overnattingsbesøk hjemme hos moren og søsknene.

– Alle barna på Deles alder gikk rundt i gatene og røykte, kranglet og stjal. Noen endte opp i fengsel. Jeg var bekymret min sønn skulle bli fristet av gjenglivet. Som de fleste gutter, så var han til tider utfordrende. Han måtte bytte skole og fant seg aldri til rette. Hickford-familien var ikke mine venner, men de hadde et godt hjem og jeg visste at jeg måtte gi min sønn denne sjansen til å komme videre i livet og lykkes. Da han dro så var det ingen tårer, bare en følelse av lettelse fordi jeg visste han ville vært borte fra gatene og trygg, forteller hun. 

– En fantastisk sønn
Forholdet mellom Denise og Sally er ikke lenger det beste. Alan Hickford styrer nå Dele Alli Promotions, og kan tjene seg rik på Tottenham-spillerens karriere. 

– Innerst inne har jeg nok vært litt bitter overfor Sally for at hun har oppdratt min sønn. Men jeg har fortsatt et godt forhold til Dele. Han har hjulpet meg og søstrene sine økonomisk og har mye kjærlighet å gi. Han er en fantastisk sønn, sier hun.

20 år gamle Harry Hickford har ikke fått samme karriere som sin kamerat.

Han signerte nylig en ny toårskontrakt med MK Dons, men har fortsatt til gode å få sin A-lagsdebut. 

Men han har gjort det bra på lån til både Chelmsford og Torquay de siste sesongene.