Uavgjort i vill målfest: – Vi kastet bort seieren

Louis van Gaal var svært skuffet etter uavgjort mot Newcastle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Newcastle 3-3 Manchester United

Det begynte meget bra for Manchester United i tirsdagens bortekamp mot Newcastle.

Men etter scoringer av Rooney og Lingard skulle Louis van Gaal se laget miste kontrollen mot et energisk Newcastle-lag.

Takket være et fantastisk skudd fra Wayne Rooney lå det likevel an til Manchester United-seier, før Dummett utlignet til 3-3 og sendte United hjem med en ny, tung skuffelse.

– Vi kastet bort seieren

Med to mål og en målgivende pasning la Wayne Rooney et godt grunnlag for Manchester United-seier. Etter kampen var han imidlertid bare skuffet. Svært skuffet.

– Vi ledet 2-0 og mistet ledelsen. Da vi tok ledelsen igjen burde vi helt enkelt ha vunnet. Men vi slapp inn dumme mål og det kostet oss. Vi føler dette er en kamp vi skulle vunnet og er svært skuffet over resultatet.

Louis van Gaal var like skuffet.

– Vi kastet bort seieren. Vi skulle avgjort det tidligere. I tillegg fikk Newcastle en straffe de ikke skulle hatt. Det var en duell der ingen av partene var verre enn den andre. Samtidig var dette totalt sett bare vår egen feil, mente han.

Da var derimot stemningen betydelig bedre blant Newcastles spillere.

– Kampen er aldri tapt før dommeren blåser, og vi ga alt helt til siste sekund. Paul (Dummett, journ.anm) scoret et nydelig mål, gliste Wijnaldum etter kampen.

– Vi slåss hver kamp og gir alt vi har, supplerte målscorer Dummett etter den utrolige forestillingen.

Sterk start for United

Manchester United fikk en perfekt start på kampen da Chancel Mbemba på svært klønete vis stoppet en Fellaini-heading med hånden og dermed ga bort en straffe.

Rooney sendte Elliot feil vei og ballen i nettet. Mer Manchester United ble det da Jesse Lingard, etter pasning fra Rooney, avsluttet en nydelig kontring og doblet ledelsen.

Newcastle skulle imidlertid også by på flott angrepsspill og reduserte like før pause ved Georginio Wijnaldum.

Dermed ledet Manchester United 2-1 til pause i det som hadde vært en svært underholdende førsteomgang.

Kaotisk andreomgang

Begge lag hadde store – om ikke gedigne – sjanser til å score i begynnelsen av andre omgang. Nærmest var Sissoko for Newcastle og Lingard for United.

Jesse Lingards bom ga Louis van Gaal et desperat raserianfall, og for å gjøre vondt verre skulle i stedet Newcastle utligne da Mitrovic scoret på straffe. Til alt overmål var også straffen av den svært tvilsomme sorten.

Etter et praktfullt langskudd fra Wayne Rooney lå likevel poengene an til å bli med hjem til Manchester. Fellaini hadde sågar også en stor mulighet til å punktere kampen og sette inn 4-2-målet.

I stedet skulle Dummett utligne for Newcastle sekunder før slutt og sende United hjem med skuffelse. 

– En fantastisk reaksjon fra spillerne. De ga alt de hadde hele kampen og fortjente poenget, oppsummerte Newcastle-sjef Steve McClaren.