Ny grisetakling i Get-ligaen: – Puckfører har ansvaret

Henrik Ødegaard ville ikke ta all skyld etter Christian Kåsastuls hodeskade.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frisk Asker 0-2 Lørenskog

Både Christian Kåsastul (Frisk Asker) og Henrik Ødegaard (Lørenskog) måtte forlate isen tidlig i tirsdagens Get-ligaoppgjør. 

Kåsastul måtte ha behandling etter en stygg takling mot hodet. Ødegaard ble gitt matchstraff etter den brutale taklingen. 

– Jeg mener puckfører har ansvaret. Han kan bli taklet når han har pucken. Det er uheldig at han blir skadet, men det er lov å takle puckfører. Jeg blir straffet for takling mot hodet, men jeg hopper ikke. Jeg har heller ikke armene oppe, sa Ødegaard til sitt forsvar i TV 2s hockeystudio.

Se taklingen og debatten i videovinduet øverst!

– Spillere må tenke

Etter flere dager med diskusjoner om klubbenes innrapportering av stygge taklinger, var det altså ikke nødvendig å varsle forbundet denne gangen: Dommerne så situasjonen og ga Ødegaard fem minutter pluss video. Etter kampen ble det også bekreftet at taklingen medfører matchstraff for Lørenskog-spilleren.

TV 2s hockeyekspert Geir Hoff hadde forståelse for Ødegaards argumenter, men var samtidig helt uenig.

– Jeg er enig i oppsummeringen, men jeg synes det er klønete av Ødegaard. Kåsastul ligger lavt, og Ødegaard bestemmer seg likevel for å gå inn. Sjansene er da store for at han vil kunne treffe med hodet. Kunne du ikke håndtert den situasjonen helt annerledes?, spurte han Ødegaard i pausen.

– Ja, det kunne jeg vel. Men jeg spiller fysisk og det er det jeg skal gjøre. Han var ikke klar over at jeg kom, sa Ødegaard, som igjen viste til at puckfører også har et ansvar.

Hoff var igjen ikke helt enig, og etterlyste i stedet at spillerne i Get-ligaen tar ansvar for å «bli kvitt dritten».  

– Det første man ser på, enten det er i NHL eller Sverige, er om man som nummer tre går etter puck i taklingen. Du har lov til å takle, men du skal vise at du går etter puck. Jeg synes du viser ganske tidlig at du ikke er ute etter pucken. Jeg er ikke i tvil om at han også har et ansvar for å se deg, men for å bli kvitt denne dritten må vi være villige til å se på dette og tenke oss om, avsluttet han.

Svimmel etter sammenstøtet

Etter andreperioden kom også Christian Kåsastul til TV 2s studio. Frisk Asker-spilleren var usikker på omfanget av skadet, men var tydelig preget etter sammenstøtet.

– Det går bra med meg. Jeg er bare litt svimmel og kan ikke huske så mye av taklingen. Ellers går det bra. Jeg vet ikke om det er hjernerystelse. Jeg vet bare at jeg fikk beskjed om ikke å spille mer.

Etter å ha sett reprisen av taklingen, var Kåsastul også klar på at han ikke syntes taklingen var innenfor regelverket.

– Jeg synes ikke den er særlig fin. Jeg har ikke mulighet til å se den og den treffer meg rett i hodet.

Kampen endte med 2-0-seier til Lørenskog etter mål av Robin Sterner og Magnus Brekke Henriksen.