Chris Froome forlenget kontrakten med Team Sky

– Jeg er mer motivert enn noen gang, sier Chris Froome etter å ha signert ny kontrakt med Team Sky.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Team Sky har sikret seg flere år med en av verdens beste etapperyttere. Tirsdag kunne Chris Froome (30) bekrefte at han har forlenget kontrakten med det britiske laget ut 2018-sesongen.

Kontraktsforlengelsen slår dermed beina under eventuelle spekulasjoner om Team Sky-kapteinenes fremtid etter 2016-sesongen.

– Team Sky har vært avgjørende min suksess frem til nå, så det var en veldig enkelt avgjørelse å forplikte meg til Team Sky til slutten av 2018. Deres verdier er mine verdier, og jeg er stolt over å sykle for et lag som har vist at du kan vinne de største rittene i verden rent, sier Froome i en pressemelding.

Den kenyansk-fødte briten har vært i Team Sky siden 2010 og spilte lenge andrefiolin bak Bradley Wiggins. Men etter andreplassen i Tour de France i 2012 har Froome tatt over hegemoniet. 30-åringen vant rittet i 2013 og 2015, og sikter mot triumf nummer tre i årets utgave. 

– 2015 var et fantastisk år for meg både profesjonelt og personlig, og det er en fantastisk start på 2016. Jeg er mer motivert enn noen gang, og jeg har store mål for dette OL-året. Jeg kan knapt vente på å komme i gang, sier Froome.

I Team Sky-ledelsen er man henrykt over å ha sikret seg en ny kontrakt med Froome.

– Chris er ikke bare en av de mest talentfulle og dedikerte rytterne i verden, han er også en fantastisk ambassadør for sporten. Team Sky er stolt over å ha ham som vår leder. Han er en vinner og det er et stort løft i starten av sesongen at han har bestemt seg for å blir værende i laget til 2018. Han er sulten på mer suksess, og vi vil hjelpe ham å oppnå det, sier Team Sky-sjef Sir David Brailsford.

Slik ser du sykkel på TV 2 i 2016!