Arsenals nye vidunderbarn: – Det er noe helt spesielt med ham

Jeff Reine-Adelaide (17) kan bli den neste superstjernen fra Arsenals talentfabrikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool-Arsenal direkte på TV 2 Sport Premium eller tv2sumo.no fra kl. 20.15 (kampstart 20.45).

I sommer signerte det 17 år gamle stortalentet Jeff Reine-Adelaide for Arsenal. Den franske unggutten ble hentet fra Lens i hjemlandet, og viste seg for første gang frem for Arsenal-fansen mot Lyon og Wolfsburg under Emirates Cup i sommer.

I helgen fikk han også sin debut i en offisiell kamp, da han ble byttet inn ti minutter før slutt i 3-1-seieren mot Sunderland i FA-cupen.

Gunners-fansen håper 17-åringen er den neste store tenåringssensasjonen som skal ta Emirates med storm, at han skal gå i fotsporene til spillere som Cesc Fabregas og Jack Wilshere.

Reine-Adelaide imponerte med sin utsøkte teknikk under Emirates Cup, der han blant annet lekte seg med Kevin De Bruyne og sto for en nydelig målgivende pasning til Theo Walcott.

Se de beste involveringene fra hans tre A-lagskamper i videovinduet over!

– Noe helt spesielt

Etter å ha fått sine første minutter mot Lyon i juli vanket det store ord fra sjefen.

– Det er noe helt spesielt med Reine-Adelaide, sa manager Arsène Wenger. Det er ikke noe han sier om hvem som helst.

– Han er et stort talent, og da han kom på banen kunne du se det. Han er 17 år, ikke glem det. Jeg husker ikke hvordan jeg spilte som 17-åring, men jeg spilte ikke slik, fortsatte Wenger.

Etter at Lens rykket ned fra Ligue 1 i fjor vår ble duoen Reine-Adelaide og Yassin Fortune (16) hentet til Arsenal for til sammen tre millioner pund, i underkant av 40 millioner kroner etter dagens kurs.

– Trygg med ballen

Ingen av de to hadde rukket å debutere for Lens, men Wenger bekreftet allerede i sommer at Reine-Adelaide skulle få trene med førstelaget denne sesongen.

– For en 17-åring å være så er han trygg med ballen, og han ønsker å utfolde seg også. Det er viktig. Det er alltid kjekt å se en ung spiller som ikke er redd for ballen. Selv om han gjør en feil, så vil han ha den tilbake. Det er et godt tegn, sa Theo Walcott om sin unge lagkamerat etter oppgjøret mot Wolfsburg i Emirates Cup.

Han nøt selv godt av stortalentets ferdigheter da han scoret etter å ha blitt spilt fri på strøkent vis av Reine-Adelaide.

– Å få den målgivende viser at han har touchen på den siste tredjedelen, der det gjelder mest. Han har også en god fysikk. Det viktigste er ikke å legge for mye press på en ung gutts skuldre, sa Walcott.

– Har alt som skal til

Kanskje er det også det Arsène Wenger har tenkt i høst, men nå har 17-åringen endelig fått vist seg frem i en tellende kamp.

Etter å ha fått debuten i FA-cupen er Premier League-debuten det neste på lista. Unggutten har vært på benken i seks Premier League-kamper uten å få slippe til.

– Jeg mener Jeff har et veldig stort potensial. Han har størrelsen. Fysisk er han en sterk gutt, skrøt Mikel Arteta lørdag.

Noen dager tidligere spilte han sammen med unggutten da U21-laget til Arsenal slo Blackburns U21-lag 3-2. Der herjet Reine-Adelaide og scoret to mål.

– Han har alt som skal til for å bli en veldig god spiller. Han er fremdeles ung, men han lærer mye og han lytter til folk. Han gjør det veldig bra, og når han trener med oss kan du se at han er komfortabel med det, sier Arteta.

– Jeg tror han virkelig ønsker dette. Han er sulten, og om han får tid på seg kan han ha en virkelig positiv karriere, for han har noe ved seg, sier spanjolen.

Holdes i ørene av foreldrene

Unggutten selv er meget glad for at Arsenal hentet ham i sommer.

– Jeg var heldig at Arsenal ville hente meg. Jeg kunne vært Ligue 2-spiller i Frankrike. Jeg er så takknemlig for å være her, sier han i et intervju gitt like før han fikk sin debut i FA-cupen.

At han skulle få vist seg frem allerede på Emirates Cup ga også mersmak.

– Jeg var lykkelig. Veldig lykkelig. Fansen virket også fornøyd. Faktisk var alle glade på mine vegne, inkludert treneren. Det er viktig. Men selvsagt var det en merkelig følelse. I mediene snakker man bare om superstjerner. Jeg var overrasket, men selvsagt fornøyd, sier 17-åringen.

Og skulle det skulle være fare for at Reine-Adelaide skulle bli høy på pæra, så har han noen som holder ham i ørene.

– Foreldrene mine sa at jeg ikke har oppnådd noe enda. De ba meg om ha beina godt plantet på bakken, og sa at jeg måtte fortsette å jobbe hardt, sier 17-åringen.

Lytter han til det rådet kan Jeff Reine-Adelaide være den neste unggutten som går fra Arsenal-talent til superstjerne.

Kilder: Arsenal.com, Telegraph, Daily Star, Mirror