DELING: Manglerud Star mener de har rett på å få spille sine hjemmekamper på nye Jordal Amfi, som skal stå klar i 2018.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DELING: Manglerud Star mener de har rett på å få spille sine hjemmekamper på nye Jordal Amfi, som skal stå klar i 2018.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

MS og Vålerenga kan måtte dele nye Jordal

Manglerud Star har søkt om å få dele nye Jordal Amfi med byrival Vålerenga. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): Manglerud Star og Vålerenga delte hall på 60- og 70-tallet. Det kan skje igjen hvis MS får det som de vil. 

I forrige uke sendte klubben brev til Oslo kommune der de søkte om spilletillatelse i nye Jordal Amfi som skal stå ferdig i 2018.  

– Det stemmer at vi har sendt et brev, fordi fasilitetene vi har i Manglerud-hallen ikke er gode nok for at vi skal være et GET-liga-lag. Vi har ikke i nærheten av de samme mulighetene som andre klubber, og det trenger vi. Dette er snakk om en kamparena for GET-laget, mens klubben som en helhet ønsker å være på Manglerud. Hvis vi får gjennomslag, vil det også frigi en del istid for yngre lag, som ikke får muligheten til å trene så mye som de ønsker og burde, sier daglig leder Patrik Molberg til TV 2. 

Klubben har ikke fått noen tilbakemelding fra kommunen på når de kan vente seg svar på søknaden. 

– Hvordan ser dere på å skulle dele hall med byrival Vålerenga?

– I utgangspunktet ser vi ikke noe problem å dele med Vålerenga. Det er blitt gjort før på 60- og 70-tallet, og i andre land er det flere klubber som deler arena. Det skal vi klare å løse. Det er en kommunal arena som skal være en storstue for Oslo, ikke bare Vålerenga. Det har kommunen vært klare på, mener Molberg. 

Vålerenga-kaptein Brede Csiszar har derimot ingen tro på en deling. 

– Oi, jeg så ikke den komme. Vi har ikke hørt noe om det, og jeg tror ikke det kommer til å skje. De må heller konsentrere seg om å fylle opp Manglerud-hallen, sier han.