Jobe Watson er en av 34 spillere som er utestengt etter en dopingskandale.
Jobe Watson er en av 34 spillere som er utestengt etter en dopingskandale.

Utestengte 34 spillere for doping

Den største dopingskandalen i australsk idrettshistorie har tatt en dramatisk vending.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

34 spillere som i 2012 spilte for Essendon i Australian Football League er etter en ankebehandling i idrettens voldsgiftsrett utestengt fra all idrett ut 2016-sesongen.

Rundt halvparten av utøverne er fortsatt aktive, og tolv av dem er fremdeles på lønningslisten til klubben – som for tre år siden sørget for at hele A-lags-stallen ble injisert med Thymosin beta-4.

Spillerne har insistert på at de hadde fått legenes og klubbledelsens garanti for at det de fikk i seg var et lovlig middel, og ble etter en tidligere høring trodd på og frikjent av det australske antidoping-byrået ASADA.

Spillerne kan legge opp
Det internasjonale antidopingbyrået WADA anket imidlertid frifinnelsen og har nå fått medhold av CAS.

De fleste av utøverne er utestengt til november 2016. AFL-sesongen spilles fra mars til september; det vil i praksis si at utøverne tidligst spiller igjen i mars 2017.

Kaptein Jobe Watson er blant de utestengte. Watson ble i 2012 kåret til den beste spilleren i AFL, og mottok den prestisjetunge «Brownlow medal».

Det er nå sannsynlig at Watson leverer tilbake hederstegnet – klubbens tilhengere frykter også at 30-åringen kan være en av flere av de utestengte spillerne som velger å legge opp.