Siem avviser Ravnaas-fremming

Kjetil Siem sier at han ikke bare fremmet én kandidat til valgkomiteen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborgs tidligere styreleder Terje Svendsen ble  mandag innstilt som ny fotballpresident av valgkomiteen. I forkant av innstillingen skal Kjetil Siem ha sendt en SMS til valgkomiteens leder, Marianne Brynildsen, og foreslått tidligere Start-eier og advokat Ernst Ravnaas som kandidat.

Generalsekretæren i Norges Fotballforbund avkrefter tirsdag at han bare fremmet én kandidat. 

– Det har blitt sagt at jeg har kommet med innspill på én kandidat, det stemmer ikke. Jeg har sendt en sms til valgkomiteens leder og spurt om det var interessant med innspill fra administrasjonen, og det var det. Det er det tradisjon for, både i krets- og sentraladministrasjonen, og da sendte jeg en liste av såkalt eksterne kandidater, dem utenfor våre kjente styrer, og det var 11 navn. Så det var bare et innspill, og det var det. Det har ikke vært noen annen kontakt etterpå, verken med medlemmer eller valgkomiteens leder. Så jeg har ikke fremmet én kandidat, men jeg har levert en liste på 11 navn, sier Siem til TV 2 tirsdag.  

– Du sier eksterne kandidater, med andre ord var ikke Terje Svendsen en av dem?

– Nei, han er indirekte en av dem, for han er av de interne. Alle som sitter i styret i dag er selvfølgelig allerede vurdert og blir vurdert av valgkomiteen, så det er ikke så interessant. Det er de litt utenfor som jeg hadde lyst til at de skulle vurdere. Men jeg har ikke snakket med dem på den listen. De visste ikke at jeg hadde spilt dem inn, og de vet det fortsatt ikke. Det er litt fordi at dersom valgkomiteen ville vurdere noen av dem, hadde jeg ikke lyst til at de skulle vite at det kom fra administrasjonen, sier han videre.  

Se intervjuet med Siem i videovinduet øverst i saken.

Siem bekrefter at Ernst Ravnaas var en av de 11 som var på listen, men vil ikke si noe om at han jobbet for hans kandidatur.  

– Ernst Ravnaas var en av dem som sto på listen jeg sendte, i tillegg til 10 andre. Det kan jeg bekrefte, siden det kommer frem på den måten. Men ikke noe utover det.

Siem forklarer videre at det er vanlig å komme med innspill.  

– Ja, det er en tradisjon for det, men jeg lurer på om vi kanskje bør diskutere prinsippet om vi skal gjøre det, både på kretsnivå med daglig leder i krets som er ansatt av meg, og vi her med generalsekretær og ledergruppen, om det er et prinsipp vi skal gå bort fra. Men historisk sett har valgkomiteen tatt imot innspillene. Likevel spurte jeg om de ville ha innspill, og det ville de ha, så det er helt ufarlig sånn sett. Men det kan være gjenstand for å diskutere prinsipper for det,. 

– Når kom du med innspillene?
– Det var samme dagen som presidenten (Yngve Hallén) trakk seg, for da ble det en veldig ny situasjon i norsk fotball. Det rokket båten littegrann, og da spurte jeg om det var interessant, sier Siem. 

– Til TV 2 forrige uke sier du at du har ikke blandet deg så mye, at du er tilbakeholden og forholder dere rolig til denne valgprosessen. Men er du det når du kommer med innspill med flere navn?

–  Jo, vi er veldig rolige. Jeg har hatt ett møte med valgkomiteen, og så er det denne SMSen med innspill på navn, men utover det: Ingenting. Ingen dialog med valgkomiteen overhodet, enkeltmedlemmer, eller formann, sier han.