Ny rekord for Petter uteligger

Petter uteligger satte på nytt seerrekord da nesten 700.000 fikk med seg serien mandag kveld.

TV 2-dokumentarserien om Petter Nyquist (37), som frivillig lever på gata i Oslo, har rørt TV-seerne.

Første episode ble sett av 475.000 nordmenn, og etter hvert har seertallene bare steget og steget til mandag kveld å nå ut til hele 682.000 seere.

– Dette er nesten ikke til å tro at nær 700.000 seere fulgte gårsdagens episode. I tillegg er Petter uteligger en seersuksess på TV 2 Sumo hvor serien er tilgjengelig i sin helhet. Petter Nyquist forteller en viktig historie som vi er veldig glade for at så mange velger å følge, forteller TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl.

– Det handler om å bry seg

For ett år siden bodde familiefar Petter på gata i Oslo i 52 dager. Han hadde verken penger, mobiltelefon eller klær, og han hadde ikke kontakt med sin familie. Petter ville sette seg inn i livene som leves på gata i hjembyen.

Han har tidligere fortalt til TV 2 at han følte på en ensomhet da han bodde på gata.

– Man blir engstelig og redd. Jeg gikk gatelangs uten å ane hvor jeg skulle gjøre av meg. Det var slitsomt mentalt. Med minimalt med søvn og mat begynte jeg å bli paranoid, sa han til TV 2.

Petter håper på at serien kan være med på å åpne opp øynene våre for de menneskene som bor på gata.

– Jeg tror det viktigste man kan gjøre er å ta seg tid til å prate med noen av dem og vise at vi er tilstede. Du trenger ikke bruke mange minutter. Bare spør hvordan de har det. Det handler om å bry seg, rett og slett, sa han til TV 2 før første episode ble sendt.

Førstkommende mandag kl. 21.40 sendes siste episode i serien på TV 2. Serien er tilgjengelig i sin helhet på TV 2 Sumo.