Lionel Messi vant Gullballen

Argentineren stakk av med prisen for femte gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi fulgte Gullballen minutt for minutt i vårt livesenter!

Mandag ble det bekreftet:

Lionel Messi har vunnet Gullballen for femte gang.

Se Messi motta Gullballen i videovinduet øverst!

Barcelona-stjernen stod sammen med Real Madrids Cristiano Ronaldo og lagkameraten Neymar igjen som de tre kandidatene som hadde fått flest stemmer, og på den ærverdige FIFA-gallaen mandag kveld ble det offentliggjort at argentineren igjen hadde samlet flest stemmer.

Det samme gjorde Messi i 2008, 2009, 2010 og 2011. 

I en alder av 28 år er superstjernen allerede legendarisk, og i en kåring som er blitt delt ut hvert eneste år siden 1956 er det ingen andre som har vunnet prisen mer enn tre ganger.

– Dette er et veldig spesielt øyeblikk for meg, etter å ha vært blant publikum og sett på Cristiano Ronaldo motta den. Å vinne for femte gang... Det er helt utrolig. Det er mye mer enn jeg noensinne kunne drømt om som barn, sa Barcelona-stjernen etter å ha mottatt prisen.

Se oversikt over alle tidligere vinnere nederst i saken!

Messi fikk hele 41,33 prosent av stemmene, mens Cristiano Ronaldo fikk 27,76 prosent og 7,86 prosent valgte Neymar, opplyste FIFA Media via Twitter i etterkant.

Etter et år som inneholdt trippeltriumf med seier i både liga, cup og Mesterliga, var det ingen stor overraskelse at Messi ble stående igjen som vinner for femte gang.

Les også: Puyol: – En stor urett om Messi
Les også: Ekspertene: – En komplett skandale om han ikke vinner Gullballen
 

Åtte fra La Liga på årets lag 
Årets lag ble også offentliggjort, og inneholdt åtte La Liga-spillere, en fra Ligue 1, en fra Serie A og en fra Bundesliga.

Laget er: Manuel Neuer (Bayern München) - Dani Alves (Barcelona), Thiago Silva (PSG), Sergio Ramos (Real Madrid), Marcelo (Real Madrid) - Paul Pogba (Juventus), Luka Modric (Real Madrid) - Andres Iniesta (Barcelona), Neymar (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) - Lionel Messi (Barcelona)

Fem andre priser ble også delt ut mandag. 

  • Årets spiller i verden for kvinner, der USAs Carli Lloyd stakk av med sitt første trofé etter å ha fått 35,28 prosent av stemmene. De to andre som nådde høyest i kåringen var Celia Sasic (Tyskland, 12,60 prosent) og Aya Miyama (Japan, 9,88 prosent).
  • Årets trener for herrer, der Barcelonas Luis Enrique vant prisen i konkurranse med Bayern München-sjef Pep Guardiola og Chiles Jorge Sampaoli. Enrique fikk 31,08 prosent, Guardiola 22,97 prosent og Sampaoli 9,47 prosent av stemmene.
  • Årets trener for kvinner, der Jill Ellis (USA, 42,98 prosent) tok innersvingen på Englands Japans Norio Sasaki (17,79 prosent) og Mark Sampson (10,68 prosent).
  • FIFA Puskás Award (årets mål i verden), der Wendell Liras magiske brassespark for Goianésia tok innersvingen på Alessandro Florenzi (Roma) og Lionel Messi (Barcelona). Lira fikk hele 46,7 prosent av stemmene.
  • FIFAs Fair Play Ward, som gikk til alle klubbene som aktivt deltok i kampen for integrering av flyktninger i 2015. Den ble tatt imot av Gerald Asamoah, eks-Tyskland-spiller.

Eks-Barca-stjerne før utdelingen: – Komplett galskap dersom Messi ikke vinner Ballon d’Or
Tidligere Barcelona-spiller Thierry Henry var blant dem som forut for offentliggjøringen uttalte seg i store ord om Messi.

– Alt vi kan gjøre er å nyte det Messi gjør, for det han gjør på fotballbanen for øyeblikket er ikke normalt. 

– Det vil være komplett galskap dersom Messi ikke vinner Ballon d’Or. Han fortjener prisen etter nok en trippel, fastslår franskmannen, som selv spilte sammen med Messi i Barcelona fra 2007 til 2010.

Cristiano Ronaldo: – Vi er her alle tre som et resultat av våre egne meritter
Messis konkurrenter virket også innstilte på at 28-åringen ville vinne på ny.

– Det er ikke overraskende for meg om Lionel og kanskje Neymar har en bedre mulighet til å vinne enn meg. Men jeg er her for en grunn, og det er på grunn av stemmene jeg har fått. Det vil ikke være en overraskelse om noen av de andre vinner. Men vi er her alle tre som et resultat av våre egne meritter, sa Cristiano Ronaldo på en pressekonferanse tidligere på dagen mandag.

– Jeg vet ikke om jeg synes jeg er på deres nivå. De er to idoler. Og hvis du har idoler, er det vanskelig å sammenligne deg med dem. Jeg beundrer dem og har gjort det i mange år. Det er en ære å være på scenen sammen med dem. Jeg vil forbedre meg. Det er viktigere enn å være bedre enn noen annen, sa Neymar.