Se bilder fra David Bowies liv i rampelyset

Glam rockeren har siden slutten av 1960-tallet vært omtalt som popmusikkens viktigste artist.

Mandag morgen kom sjokknyheten om at David Bowie (69) gikk bort søndag. I 18 måneder har han kjempet mot kreftsykdom, uten av omverdenen visste om det. 

Nyheten ble bekreftet på artistens offisielle Facebook-side.

– David Bowie døde fredfullt i dag sammen med sin familie, etter en 18 måneders kamp mot kreft, står det på Facebook-siden.

Se bilder fra hans 69 år gamle liv øverst i saken. 

Rockestjernens liv

David Bowie, født 8. januar 1947 i London, er en verdenskjent artist.

Han ga ut sitt første album «David Bowie» i 1967, og er regnet som en av verdens viktigste menn innen popmusikkens historie. Ikon, er et velbrukt ord når Bowie er blitt omtalt opp gjennom årene. Pop-ikon, rocke-ikon, glam-ikon og mote-ikon, er noe av ordbruken.

Han slo igjennom i England i 1969 da TV-kanalen BBC brukte låten hans «Space Oddity» da de dekket månelandingen og Neil Armstrongs første skritt på månen.

Briten har gjennom sine mange tiår i rampelyset endret utseende og stil, så vel som musikkform og sceneuttrykk. 

Artisten giftet seg med Angela Barnett i 1970 og sammen har de sønnen Zowie Bowie, født i 1971. De skilte seg i 1980. Han giftet seg med den somaliske supermodellen Iman i 1992. De har datteren Alexandria Zahra Jones sammen, som ble født i 2000.

Bowie har i tillegg til sine utallige utgivelser av studio-, live- og samlealbum, figurert en rekke spillefilmer. 

Han har toppet den norske hitlisten Topp 20 flere ganger, både med singler og album. Senest i 2013 med albumet «The Next Day». Han har vist sin scenekunst foran et norsk publikum en rekke gangen, med egne konserter og på festivaler. 

Det er estimert at Bowie har solgt over 140 millioner album gjennom sin karriere.