Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«David Bowie døde fredelig med familien samlet rundt seg. Han har kjempet mot kreften i 18 måneder», står det skrevet på superstjernens facebookside.

Slapp album to dager før

Bowie døde søndag, få dager etter at slapp sitt 29. album «Blackstar». Det betyr trolig at Bowie må ha visst at han var døende da han spilte inn sin siste musikkvideo.

Låta Lazaurus begynner med setningen: «Look up here, I'm in heaven» Oversatt: Se opp hit, jeg er i himmelen. Se video:

Både superstjernens agent og sønn har bekreftet dødsfallet til Sky News.

Skriv din hilsen til superstjernen på vår facebookside

<blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Very sorry and sad to say it&#39;s true. I&#39;ll be offline for a while. Love to all. <a href="https://t.co/Kh2fq3tf9m">pic.twitter.com/Kh2fq3tf9m</a></p>&mdash; Duncan Jones (@ManMadeMoon) <a href="https://twitter.com/ManMadeMoon/status/686441083648212992">January 11, 2016</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Umiddelbart etter meldingene om Bowies død på hans egen facebookside, strømmet både kondolanser og påstander om at det hele var en såkalt internetthoax, men etter kort til har flere medier fått bekreftet dødsfallet gjennom hans management.

PÅ PREMIERE: Dette er det siste bildet som er tatt David Bowie offentlig. Her under premieren som sin egen musikal i New York 12. desember 2015.   FOTO: BERNARD RUEBSAMEN/ROYALPORTRAITS / STELLA PICTURES
PÅ PREMIERE: Dette er det siste bildet som er tatt David Bowie offentlig. Her under premieren som sin egen musikal i New York 12. desember 2015.   FOTO: BERNARD RUEBSAMEN/ROYALPORTRAITS / STELLA PICTURES

Sjokk og sorg

David Bowies sønn, Duncan Jones, bekrefter også dødsfallet på sin twitterkonto.

– Det er trist å måtte meddele at dette stemmer. Jeg kommer til å være offline en stund. Love to all, skriver han, og legger ved et bilde av ham selv som liten sammen med sin far.

Storbritannias statsminister David Cameron kommenterer også dødsfallet på Twitter.

– Et stort tap, skriver Cameron.

Legende

David Bowie har vært en av Storbritannias mest kjente artister i over 40 år. Hans døpenavn var David Jones, og han var født i 1947 i Brixton. Han begynte sin musikerkarriere som 15-åring, og slo gjennom som artist i 1969 med Space Oddity og senere som Ziggy Stardust.

January 10 2016 - David Bowie died peacefully today surrounded by his family after a courageous 18 month battle with...

Posted by David Bowie on 10. januar 2016

Superstjernen har holdt relativt lav profil etter han hadde en hjerteoperasjon i 2004. Han siste konsert var under et veldedighetsarrangement i New York i 2006, skriver Sky News.

– Tomrom

David Bowie etterlater seg et gedigent tomrom i musikkverdenen, mener musikkjournalist Morten Ståle Nilsen.

– Det er definitivt et sjokk, det kom som lyn fra klar himmel. Men det er i og for seg godt å tenke på at han gikk ut med flagget til topps rent kreativt. Han leverte sitt beste album på nærmere 30 år fredag, sier Nilsen til NTB.

Nilsen anmeldte Bowies nye album «Blackstar», som ble sluppet på Bowies 69-årsdag fredag. Han trillet da en femmer på terningen.