ANDREPLASS: Kenneth Gangnes klinket til i andre omgang, men det holdt dessverre ikke til seier. Foto: AFP / Michal Cizek
ANDREPLASS: Kenneth Gangnes klinket til i andre omgang, men det holdt dessverre ikke til seier. Foto: AFP / Michal Cizek

Gangnes på pallen bak suveren Prevc

Nordmannen klinket til med et kjempehopp i andreomgang, men det holdt ikke til seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kenneth Gangnes lå på andreplass og hadde et flott utgangspunkt før andre omgang i verdenscupen i Willingen.

Nordmannen klinket virkelig til og hadde det lengste hoppet i andre omgang med sine 141 meter. Det holdt likevel ikke til seier. Peter Prevc fløy ned 145,5 meter og vant med 264,9 poeng. Sloveneren er suveren i hoppbakken denne sesongen og leder verdenscupen klart foran tyske Severin Freund og Gangnes. Prevc vant også denne uken hoppuken.

Den norske hopperen måtte dermed nøye seg med en sterk andreplass med poengsummen 249,4 poeng, mens Freund stakk av med den siste pallplassen.

Det ble en sterk norsk dag i tyske Willingen. Daniel André Tande endte på en sjetteplass, mens Anders Fannemel tok syvendeplassen.

Andreas Stjernen hoppet seg opp hele ti plasser med sitt andre hopp og kom på åttendeplass. Johann Forfang hoppet seg også opp til en niendeplass. Joachim Hauger kom på en 16-plass etter sitt andre hopp. 

Dermed ble det en sterk norsk laginnsats med hele fem av seks nordmenn blant de ti beste. Mandag blir laguttaket til verdensmesterskapet i skiflyging i Østerrike offentliggjort.