TAUSE BALLARDINI: Palermo-treneren nektet å kommunisere med laget sitt i det som ligger an til å være hans siste kamp i klubben.  AFP PHOTO / GIOVANNI ISOLINO FOTO: GIOVANNI ISOLINO /
TAUSE BALLARDINI: Palermo-treneren nektet å kommunisere med laget sitt i det som ligger an til å være hans siste kamp i klubben.  AFP PHOTO / GIOVANNI ISOLINO FOTO: GIOVANNI ISOLINO /

Treneren nektet å snakke med spillerne før, under og etter kampen

Davide Ballardini i «krig» med egne spillere. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

10. november fikk Giuseppe Iachini sparken som Palermo-trener og ble erstattet av Davide Ballardini, som skulle overta resten av sesongen.

Etter 1-3-tapet mot Fiorentina onsdag var det ventet at han skulle bli sparket av Palermo-eier Maurizio Zamparini, og bli erstattet av Iachini.

Slik gikk det ikke. Zamparini og Iachini klarte ikke å bli enige, og dermed måtte Palermo-eieren fortsette med Ballardini. Det har ikke gått spesielt bra, fordi det har brutt ut «krig» mellom treneren og spillerne.

Ballardini ville vrake keeper og kaptein Stefano Sorrentino (36), noe som ikke ble særlig godt mottatt.

– Jeg er lagets kaptein. Jeg er den eldste og mest erfarne spilleren. Noen av lagkameratene er så unge at de kunne vært barna mine, sier keeperen ifølge Football Italia.

– Snakket ikke med laget

Det endte med at han voktet buret i søndagens 1-0-seier over bunnplasserte Verona.

– Ballardini snakket ikke med laget før kampen, i pausen eller etter kampen, sier Sorrentino.

Han medgir at det har rådet forvirring i Palermo.

– De to siste dagene har vært kaotiske. Jeg vil ikke la noen fornærme eller så tvil om profesjonaliteten og den moralske integriteten til dette laget. Om de gjør det, så får de med meg å gjøre, sier Sorrentino, og fortsetter:

– Under Iachini ga vi alle 101 prosent. Med Ballardini ga vi alle 101 prosent. Jeg foretrekker å bli kalt elendig fremfor at det blir sådd tvil om min profesjonalitet. Om det skjer, så blir jeg forbannet.

– Spilte uten trener

Palermo-kapteinen fikk laget på sin side da han kranglet med treneren.

– Jeg vil takke støtteapparatet og Palermo-fansen for vårt gode forhold, men først og fremst vil jeg takke lagkamerentene mine for det de gjorde i går kveld. Det er en av mange ting som vil forbli i mitt hjerte. De kom og gjorde det klart at de støttet meg, sier han.

Lagkameratenes støtte var tydeligvis nok til at han ikke ble vraket, og førte til dagens merkelige situasjon der treneren rett og slett nektet å snakke med spillerne.

– Jeg har aldri vært i en slik situasjon før. Det vi så i dag var et lag som spilte for seg selv, uten en trener, og som viste glød og samhold i det som var en sekspoengskamp, sier Sorrentino.

Palermo ligger utsatt til på 16. plass, men har nå seks poeng ned til Frosinone på nedrykksplass.

Får sparken

Så gjenstår det å se hvem som leder Palermo neste søndag. Da møter de Genoa, som ligger plassen bak på tabellen.

– Uansett hvem som overtar etter Ballardini, så vil han overta et lag med hjerte og samhold. Jeg vet ikke om treneren vil bli sparket, jeg vil bare si at om han blir det, så er vi historiske. Da er det andre gang denne sesongen at treneren vår er blitt sparket etter en seier, sier Sorrentino.

Alt tyder på at Ballardini er ferdig i klubben etter søndagens kamp. På gianlucdimarzio.com spekuleres det i at Fabio Viviani, en trener som allerede er i klubben, vil overta.