Sundby tok sin tredje strake sammenlagtseier i Tour de Ski

Ingen kunne gjøre noe med Martin Johnsrud Sundby opp monsterbakken.  Finn Hågen Krogh ble nummer to sammenlagt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Johnsrud Sundby gikk i ensom majestet fra start til mål på toppen av Alpe Cermis. Røa-løperen tok dermed sin tredje strake sammenlagtseier i Tour de Ski.  

– Jeg gjør min beste Tour noensinne, sier han til TV 2. 

Sundby fikk en god klem av kona etter målgang. Hun hadde tatt turen til Italia for å overraske ham. 

– Det var en stor, stor overraskelse. Jeg hadde håpet at jeg kunne ligge å slappe av i to-tre minutter og vente på de andre. Da hørte jeg en stemme jeg kjente veldig godt. Det var en overraskelse jeg satte stor pris på, sier han til TV 2.

– Hvordan var det? 

–  Det var deilig. Jeg har savnet familien min. Jeg har vært borte i halvannen måned. Det var herlig å se inn i øynene hennes, sier Sundby.

Krogh: – Skjønner ikke hva som har skjedd
Finn Hågen Krogh imponerte stort opp bakken og sørget for norsk dobbeltseier. I mål var han 3 minutter og 15 sekunder bak Sundby etter å ha passert både Northug, Poltoranin og Ustiugov i løpet av etappen.  

– Jeg klarer ikke å skjønne hva som har skjedd. Det gikk veldig bra opp bakken i dag. Det hadde jeg ikke trodd på forhånd. Det var en bra dag for meg.

Sergej Ustiugov ble nummer tre.  

Northug: – Terningkast tre
Petter Northug fikk det tungt opp monsterbakken. Han endte til slutt som nummer fire etter å ha spurtet fra Poltoranin like før mål. 

– Jeg er ikke fornøyd, men jeg er ikke misfornøyd. Det blir terningkast tre eller fire, sier Petter Northug til TV 2.  

Sjur Røthe ble nummer seks, Didrik Tønseth nummer sju og Niklas Dyrhaug nummer åtte. Tour-debutant Emil Iversen ble nummer 10.