USKYLDIG DØMT?: Steven Avery under en høring etter drapet på Theresa Hallback, 6. desember 2005. Foto: Scanpix.
USKYLDIG DØMT?: Steven Avery under en høring etter drapet på Theresa Hallback, 6. desember 2005. Foto: Scanpix.

Steven Avery fra «Making a Murderer» får stjerneadvokat

Fredag fikk drapsdømte Avery en ny advokat for å ta seg av hans «uriktige» domfellelse.

NB! For deg som ikke har sett Making a Murderer: Denne saken inneholder spoilere!

Steven Avery (53) hevder sin uskyld i drapet på Teresa Hallbach. Likevel sitter han innesperret på livstid for mordet, som ble begått i 2005.

Dokumentarserien om rettssaken og Steven Averys påståtte uriktige domfellelse, har blitt en stor hit på Netflix. Folk verden over engasjerer seg i Averys sak.

Nå har den velrenommerte advokaten Kathleen T. Zellner og advokatfirmaet hennes tatt på seg saken, ifølge Daily Mail.

Fredag kom Zellners advokatfirma med en pressemelding:

«Kathleen T Zellners advokatfirma er glade for å kunngjøre at de vil representere Steven Avery fullt og helt under alle hans ventede kriminelle saker.»

– Hun skal være veldig god

Averys familie bekrefter at Zellner er på saken, og er overbeviste om at hun vil løse saken og gjøre han til en fri mann.

Avery har ikke hatt noen forsvarer siden dommen falt i 2007. Siden den gang har han selv jobbet med saken, og lest seg gjennom dokumenter og beviser for å prøve å løse den fra cella. Hans daværende advokat Dean Strang har sagt at han gjerne vil forsvare Avery igjen, men Zellner er klar for å ta oppgaven på egenhånd.

Stevens mor, Dolores Avery (78) har stor tro på den nye advokaten. Hun har i årevis kjempet for sønnen sin, og gjør alt i sin makt for å bevise hans uskyld.

– Hun skal være veldig god, sier Dolores om Kathleen Zellner.

Og med Zellners CV ser det lyst ut for Avery. Hun har fått frikjent 17 urettmessige dømte menn. I flere av tilfellene stilte forsvareren gratis for sine klienter, såkalt «pro bono». I ett tilfelle fikk hun en dødsdømt fange til å slippe straff, ved å få den virkelige morderen til å tilstå drapet.