Suverene Johaug knuste Østberg opp monsterbakken

Therese Johaug var i en egen klasse på avslutningsetappen av Tour de Ski . 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Therese Johaug var som ventet først i mål på toppen av Alpe Cermis og vant Tour de Ski for andre gang i karrieren. 

– Hadde en rå kropp og ski
Johaug åpnet knallhardt og var oppe i ryggen til Ingvild Flugstad Østberg allerede etter 17 minutter. Etter 8,5 kilometer var Østberg over to minutter bak Johaug. 

I mål var Østberg 2 minutter og 20 sekunder bak den suverene sammenlagvinneren. Det betyr at Johaug nesten tok tre minutter på Østberg på siste etappe.

–  I dag hadde jeg en vanvittig god dag. Jeg var litt bekymret etter gårsdagen. Da hadde jeg en vondt dag på jobben. Jeg visste at Ingvild var i god form. Hun har tatt steg på distanse, men i dag hadde jeg er rå kropp og rå ski, sier Johaug til TV 2.  

– Hvem rådførte du deg med?

–  Jeg snakket en del med broren min og Egil i går kveld. Jeg hadde bestemt meg for å gå stort og kraftfullt ned og inn mot bakken. Plutselig hørte jeg at jeg tok inn mer og mer. Det var motiverende da jeg så ryggen hennes, sier Johaug.

– Det er en ubeskrivelig følelse. Det har vært drømmen min i år. Og det har vært jævlig hard jobbing hele touren. Jeg har fått tøff matching fra Ingvild. Det har vært mye sekunder og taktikk. Dette har på en måte vært mitt VM, sa Therese Johaug til NRK etter seieren.

Østberg: – Griner som om jeg skulle tatt OL-gull
– Jeg er sliten og stolt. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle komme på pallen. Jeg ble nummer to, men griner som om jeg skulle tatt OL-gull, sa en sliten Østberg til TV 2. 

 Heidi Weng ble nummer tre, 3 minutter og 13 sekunder bak Johaug og sørget dermed for en solid norsk innsats.  

Charlotte Kalla fikk seg en etterlengtet opptur og gikk inn til en fjerdeplass. Kerrtu Niskanen ble nummer fem. 

Ragnhild Haga gikk en kjempeetappe og ble nummer seks.