Fotballryktene:
– Liverpool vil kvitte seg med Sturridge

Og Barcelona vil hente Premier League duo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Du skal holde hviledagen hellig, heter det.

Og da er det vel ikke noe annet å gjøre enn å innta horisontalen i sofaen og se fotball fra morgen til kveld?

Men det er enda noen timer til dagens første kamp sparkes i gang, og da må en ha noe å korte ned ventetiden med.

Her får du en aldeles nydelig bukett med det beste fotballverden kan by på av rykter.

Daniel Sturridge er Liverpools beste spiss, men manager Jürgen Klopp ønsker at spissen han skal bygge angrepet sitt rundt skal spille mer enn en tredel av sesongens kamper. Derfor skal han nå ønske å kvitte seg med 26-åringen og heller bruke pengene på en spiss som spiller kamper, skriver Daily Mirror. Sturridge har spilt 60 ligakamper siden han kom til Liverpool i januar 2013. Men forsvinner Sturridge, så mister også Liverpool-fansen sin viktigste unnskyldning hver gang Champions League-plassen ryker på våren.

Men det spørs om ikke de kan få en ny spiss å unnskylde seg med. For den italienske journalisten Alfredo Pedulla hevder at Liverpool er kommet til enighet med Corinthians om en overgang for Alexandre Pato. For 26-åringen har en skadehistorie som gjør at Liverpools medisinske apparat ikke trenger å være bekymret for å bli arbeidsledig selv om Sturridge skulle bli solgt.

Mange har etterlyst en ny midtbanesjef på Anfield etter at Steven Gerrard valgte Hollywood over Merseyside. Og nå skriver Daily Mirror at Klopp har gitt klubbledelsen beskjed om å betale det Anderlecht krever for Dennis Praet. Vidunderbarnet er begynt å bli voksen og er i ferd med å innfri forventningene som har vært stilt til ham. 21-åringen har for lengst passert 100 kamper i den belgiske toppserien og har debutert for Belgia, som i øyeblikket er rangert som verdens beste landslag.

Et annet alternativ til midtbanesjefjobben er Mario Suarez. Gazzetta dello Sport kan fortelle at Fiorentina ønsker å hente Gents Sven Kums, slik at de kan kvitte seg med spanjolen i januar. Suarez har lenge vært på Liverpools ønskeliste, og det vil jo være veldig greit for fansen å kunne børste støv av sangene de laget da Luis Suarez var i klubben.

Det har vært mye prat om en overgang for Felipe Anderson fra Lazio til Manchester United. Nå tar Lazio-direktør Igli Tare bladet fra munnen og forteller at de takket nei fra et bud fra United på i underkant av 500 millioner kroner i sommer, men at de ikke har hørt noe fra engelskmennene etter det, skriver ESPN. Lørdag var brasilianeren plassert på benken mot Fiorentina, men kom inn med tre minutter igjen å spille og tegnet seg på scoringslisten på overtid.

Louis van Gaal skal ha sett seg ut en annen kar som han vil bruke pengene sine på. For Cope-journalisten Antonio Ruiz skriver på Twitter at Manchester United holder på å forberede et bud på Atletico Madrids Saul Niguez. Så spørs det om 195 millioner kroner er nok til å få Atletico Madrid til å selge midtbanespilleren.

Det er lenge siden veien fra Manchester Uniteds ungdomsakademi og inn på A-laget var uten for mange hinder. Nå er håpet å få et par kamper på benken i løpet av sesongen. Det er lenge siden noen tok steget opp og etablerte seg på laget. Ben Pearson er en av mange som er blitt omtalt som kjempetalent, men som har sett at det er et stykke å gå fra å herje på juniorlaget til å spille i Premier League. Etter et år på lån til Barnsley, skal midtbanespilleren nå være solgt til Preston, skriver Daily Mirror.

Har du sesongkort på Old Trafford, så trenger du ikke få panikk om du er litt sent ute til kamp. For om du kommer en time for sent, så er sjansen liten for at du har gått glipp av et mål fra hjemmelaget i hvert fall. Lørdagens FA-cupkamp mot Sheffield United var den tiende kampen på rad hvor hjemmelaget gikk målløse til pause i drømmenes teater. Og er det noe de drømmer om i den røde delen av Manchester så er det en spiss som kan score mål. Mange håper at Romelu Lukaku skal bli klubbens nye målmaskin, men nå heller belgieren iskaldt vann i årene på United-fansen. For ifølge The Sun er ikke Premier Leagues toppscorer interessert i å spille for de røde djevlene. Han ønsker en overgang til et lag som kan kjempe om Champions League-tittelen og ser for seg Real Madrid eller Paris Saint-Germain som potensielle arbeidsgivere.

Barcelona har nå lov til å kjøpe spillere, og da kommer det kanskje ikke som noen overraskelse at de kaster seg inn i kampen om Evertons John Stones. For katalanerne vil gjerne være med når det skal settes ny verdensrekord i overgangssum for en forsvarsspiller. Men 21-åringen er ikke den eneste Premier League-spiller de vi ha. Også Arsenals løpsmaskin Aaron Ramsey står på ønskelisten til Luis Enrique, skriver Daily Express. Nå er ikke forhandlingsklimaet det aller beste mellom Barca og The Gunners etter at Arsenal har raidet ungdomsakademiet La Masia noen ganger og Barcelona har latt være å betale for spillere de har hentet fra Emirates, så det kan bli interessante forhandlinger. 

Men om Ramsey forsvinner, så kan det forklare at det nå kan bli en overflod av midtbanespillere på vei inn. For til uken blir trolig Mohamed Elneny klar for klubben. Men han kan fort få selskap av to andre midtbanespillere. For Daily Star hevder at Arsene Wenger vil investere 675 millioner kroner i Borussia Mönchengladbachs Granit Xhaka og talentet Adrien Rabiot fra Paris Saint-Germain.

Det er ingen bombe at Wenger er på banen når en ung offensiv midtbanespiller er i spill på overgangsmarkedet. For en rekke klubber er blitt koblet til danske Emre Mor. Men nå hevder The Independent at også Arsenal vil ha FC Nordsjælland-spilleren før han signerer en proffkontrakt og vil sørge for at den klubben som henter ham må betale en overgangssum.

Saido Berahino gjorde det han kunne for å presse gjennom en overgang fra West Bromwich Albion til Tottenham i sommer. Han prøvde seg med streik og med å gjøre seg uspiselig for klubben sin. Men ble i stedet møtt med hardt mot hardt av Tony Pulis. Nå kan det likevel se ut til at angriperen skal få ønsket sitt oppfylt. For nå er han langt unna en plass på WBAs lag, og da kan Pulis være villig til å la 24-åringen gå. Og nå vil Spurs prøve seg med en pakke som inkluderer Andros Townsend i bytte, skriver Daily Star.

Swansea er også på spissjakt. Og nå håper de å få en gammel kjenning tilbake til LIberty Stadium. For Wilfried Bony har ikke tatt helt av i Manchester City. Nå vil de gi ham en mulighet til å finne tilbake selvtilliten dersom han vender tilbake til Wales. Svanene vil også ha den nederlandske tøffingen Nigel de Jong, skriver The Sun.

Everton vil hente Andriy Yarmolenko i januar for å hindre at verdien hans vil skyte i været etter sommerens EM, skriver Daily MailRoberto Martinez vil legge 270 millioner kroner på bordet for 26-åringen. 

Guillem Balague får med seg det meste som skjer i spansk fotball. Nå forteller han til Sky Sports at Diego Costa ønsker seg tilbake til Atletico Madrid. Etter en stormfull sesong på Stamford Bridge så vil han tilbake til Spania og sin tidligere klubb.