HEMMELIG MØTE: Omringet av væpnede vakter i jungelen møttes de to for et intervju.  FOTO: REUTERS / HAHN-MARECHAL-NEBINGER /
HEMMELIG MØTE: Omringet av væpnede vakter i jungelen møttes de to for et intervju. FOTO: REUTERS / HAHN-MARECHAL-NEBINGER /

Hemmelig møte mellom Sean Penn og «El Chapo»

Den Oscar-vinnende skuespilleren Sean Penn møtte narkobaronen «El Chapo» i jungelen for et hemmelig intervju. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha rømt to ganger fra fengsel, er Joaquín Guzmán, også kjent som «El Chapo», tilbake bak lås og slå, men i går kveld publiserte Rolling Stone et intervju mellom den Oscar-vinnende skuespilleren Sean Penn og den meksikanske narkobaronen «El Chapo».

Hemmelig møte i jungelen 

Intervjuet er i følge Variety det første som gjort med narkolangeren, og ble gjennomført i oktober mens «El Chapo» fortsatt var på rømmen. Fredag ble han igjen pågrepet.  

Ifølge meksikanske myndigheter er det dette intervjuet som skal ha ført dem til rømlingen. Intervjuet gjorde det enklere for mexicanske myndigheter å finne Guzman, som oppholdt seg i delstaten Sinaloa der han vokste opp.

Intervjuet ble gjort i jungelen og Penn fikk hjelp av den meksikanske skuespillerinnen Kate del Castillo med oversettelsen. 

Penn forteller at når han ankom møtestedet mellom han og «El Chapo» var det rundt 35 bevæpnede vakter og hundre soldater i området. 

Legger ikke skjul på rikdommen

Til tross for at «El Chapo» ikke vil innrømme at han er narkolanger, legger han ikke skjul på han det har gitt ham mye penger. Han vil også gjerne at det skal lages en film av livet hans. 

«Jeg leverer med heroin, mestamfetamin, kokain og marihuana enn noen andre i verden. Jeg har en flåte av ubåter, fly, lastebiler og båter», skal han ha sagt. 

«Jeg vil ikke bli fremstilt som en nonne» skal narkobaronen ha fortalt Penn mens de spiste taco og drakk tequila. Rolling Stones publiserte også en to minutters lang video av intervjuet.  

Tilbake i fengsel

«El Chapo» er nå tilbake i fengsel etter å ha rømt to ganger tidligere. Ifølge NTB er Mexicos regjering nå klar til å oppfylle USAs begjæring om å få han utlevert.