I SALATEN: Denne fingertuppen skal ha blitt funnet i salaten til Cathleen Martin da hun spiste middag på en restaurant med familien.  FOTO: PRIVAT /
I SALATEN: Denne fingertuppen skal ha blitt funnet i salaten til Cathleen Martin da hun spiste middag på en restaurant med familien. FOTO: PRIVAT /

Fikk fingertupp i salaten 

En gravid kvinne oppdaget en uventet ingrediens i salaten da hun og familien spiste på en restaurant i California. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den gravide kvinnen, Cathleen Martin,  var på en av Applebee sine restauranten i California, USA, da hun oppdaget en lite delikat ingrediensens i salaten. I følge nettstedet The Tribune hadde en blodig fingertupp havnet blant salatbladene. Nå har hun rettet krav mot restaurant-kjeden etter besøket den 20. desember i fjor. 

– Jeg er redd

Martin er nå svært bekymret for å oppleve en lignende hendelse.

– Det var så ekkelt, nå er jeg redd for hva annet familien min kan bli utsatt for, sier Martin i en pressemelding. 

Hun understreker at hun var spesielt bekymret for barnet i magen som hun venter i mars. 

Fingertuppen tilhørte en ansatt

Da familien fant fingertuppen i maten varslet de umiddelbart ledelsen. De bekrefter at fingertuppen tilhørte en av de ansatte. 

Applebee-kjeden har beklaget seg overfor familien. 

– Saker som gjelder helse og sikkerhet for våre gjester og medarbeidere, tar vi svært alvorlig. Vi vil undersøke ulykken som skjedde på vårt kjøkken, og har uttrykket våre dypeste beklagelser overfor familien som ble rammet, det formidler presseansvarlig i kjedel, Tom Linafelt. 

BEKLAGER: Fingertuppen tilhørte en ansatt ved denne restauranten, som nå beklager hendelsen.  FOTO: PRIVAT /
BEKLAGER: Fingertuppen tilhørte en ansatt ved denne restauranten, som nå beklager hendelsen. FOTO: PRIVAT /

Applebee vil nå gå nøye igjennom rutinene for å finne ut hva som har skjedd, og for å kunne forsikre Martin om at det ikke vil skje igjen.  

Fingertuppen havner i retten 

I et brev til familien skrev Applebee at familien ikke kunne kreve at kokken, viss finger tilhørte, skulle gjennomgå medisinske undersøkelser. Dette kravet har derimot familien opprettholdt som har ført til en rettsak mellom de to partene.

Kravet skal blant annet gå ut på emosjonelle plager og medisinske utgifter forårsaket av fingertuppen. 

Eric Traut, familien advokat, kommuniserer nå med kjedens hovedkontor og opplyser om at familien har gjennomgått medisinske tester etter hendelsen. 

Dette er ikke første gang Traut representerer noen som har funnet uønskede ting i maten, i følge The Tribute representerte han også i 2009 en person som fant en brukt kondom i løksuppen.