PEPPERSPRAY: Politiet i Køln måtte bruke pepperspray og vannkanoner for å holde Pegida tilbake.     REUTERS/Wolfgang Rattay  FOTO: WOLFGANG RATTAY /
PEPPERSPRAY: Politiet i Køln måtte bruke pepperspray og vannkanoner for å holde Pegida tilbake. REUTERS/Wolfgang Rattay FOTO: WOLFGANG RATTAY /

Politiet i Køln: 

Etterforsker 379 saker og overgrep 

I går demonstrere den innvandringsfiendtlige organisasjonen Pegida. Politiet måtte bruke pepperspray.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Over 1500 tilhengere av den innvandrerfiendtlige organisasjonen Pegida hadde møtt opp i Køln i Tyskland, for å demonstrere mot overgrepene som skal ha skjedd da en stor gruppe menn overfalt en rekke kvinner. Overfallene, tyveriene og de seksuelle overgrepene kvinnene skal ha blitt utsatt for, skjedde på jernbanestasjonen i Køln, nyttårsaften. 

Flere demonstrasjoner

Ifølge det lokale politiet etterforsker de nå 379 saker fra denne hendelsen. I går ble det arrangert demonstrasjoner av Pegida, men også motdemonstrastrasjoner. Ifølge en tysk politikvinne som var tilstede på demonstrasjonen var det svært mange oppmøtte. 

– Vi har hatt en økt tilreising av demonstrasjonsdeltakere. Motdemonstrasjonene i full gang, forteller hun. 

Etter hvert ble stemningen blant demonstrantene svært amper. Over 1500 Pegida-tilhengere hadde møtt opp i Køln sentrum i går ettermiddag. Demonstrasjonen ble holdt på jernbanestasjonen hvor overgrepene skal ha funnet sted. 

Flere hundre kvinner rammet

Ifølge politiet skal flere hundre kvinner ha blitt rammet da den store gruppen med menn opererte på jernbanestasjonen på nyttårsaften. Pegida demonstrerte i går fordi flere asylsøkere og innvandrere skal ha stått bak.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, uttrykte på en pressekonferanse at det vil komme sanksjoner i form at konsekvenser for asylstatus og asylsøknad for de innvolverte. 

– Det som skjedde nyttårsaften var motbydelige kriminelle handlinger, og det er nødvendig med resolutte svar, sa Merkel under pressekonferansen. 

Stort politi oppbud 

Over to tusen politifolk var mobilisert i forbindelse med demonstrasjonene i går. De ble nødt til å bruke pepperspray og vannkanoner for å holde Pegida-tilhengerne tilbake da Pediga tilhengerne avfyrte raketter og kastet flasker mot politiet. 

Flere personer ble pågrepet.