ENDELIG BEST: For første gang var Heidi Weng på toppen av seierspallen i verdenscupen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ENDELIG BEST: For første gang var Heidi Weng på toppen av seierspallen i verdenscupen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er veldig uvant å se Heidi Weng øverst

Heidi Weng tok til tårene på pressekonferansen etter seieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Heidi Weng tok sin første verdenscupseier noensinne da hun spurtslo Ingvild Flugstad Østberg på den 7. etappen i Tour de Ski.

På pressekonferansen etter løpet var Weng overveldet av følelser. Det var så mye som surret rundt i hodet til Weng at hun slet med å gjøre seg forstått på engelsk.

– Noen ganger går det veldig bra. Andre ganger, når jeg har mye å si, stokker det seg litt. Det blir litt for mange ord i hodet, smiler Weng.

Preget av Kuusamo-flausen
Hun var sikker på at hun var nummer to da hun kom i mål.

– Jeg er så vant til å bli nummer to, tre eller fire. Jeg føler ikke at jeg har vunnet en gang. Det er veldig uvant å se Heidi Weng øverst. Det har aldri skjedd før, sier Weng, og beskriver hva som skjedde på oppløpet.

– Jeg følte at Ingvild var der hele tiden. Det er Ingvild Flugstad Østberg, så det er ikke hvem som helst i en spurt, sier hun.

I Kuusamo gikk hun feil og spurtet for seieren én runde for tidlig. Det preget Weng i lang tid.

– Det var en tøff start på sesongen. Hodet har ikke vært så bra å ha med seg. Jeg har følt at ting har buttet litt i mot. Sprinten i Oberstdorf gjorde at jeg fikk litt mer tro på meg selv. Jeg bestemte meg for å være sint. Jeg fikk endelig bevist at jeg kunne gå fort i sprint. Det er uvant å se sitt eget navn øverst. Jeg har mer tro på meg selv på rulleski enn på ski, sier Weng.

– Du har slått meg før, Heidi
På dagens etappe fulgte hun Flugstad Østberg opp den siste bakken. Therese Johaug måtte slippe. Den suverene verdenscuplederen kom i mål på 3. plass.

– Det er faktisk mulig å slå Therese Johaug i klassisk. Det hadde jeg aldri trodd, sier Weng.

– Du har gjort det før, svarer en smilende Johaug.

– Har jeg, sier en forundret Weng og blir møtt med latter i salen.

Weng ligger i ingenmannsland i sammendraget. Hun blir nummer tre etter alle solemerker. Avstanden frem til Johaug er ett minutt og 48 sekunder. Avstanden bak til Charlotte Kalla er fire minutter og tjue sekunder.

– Jeg tror jeg skal svime av hvis jeg ikke skal bli nummer tre, sier Enebakk-jenten.