ETTERTRAKTET: Sander Sagosen er trolig den mest ettertraktede håndballspilleren i verden i øyeblikket.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
ETTERTRAKTET: Sander Sagosen er trolig den mest ettertraktede håndballspilleren i verden i øyeblikket. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Den klubben som trolig stikker av med Sagosen er Paris Saint-Germain

Det er lenge siden interessen har vært større for norske håndballspillere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er en godt skjult hemmelighet for mange at EM i håndball starter i Polen i neste uke.

Forventningene til det norske laget er nok ikke de aller største.

Men det er lenge siden interessen for norske spillere har vært større enn den er nå.

For en rekke av Christian Berges menn, og noen som ikke er i troppen, kommer til å flytte på seg etter denne sesongen.

Den det er størst interesse for er selvfølgelig Sander Sagosen.

20-åringen er regnet som et av håndballverdens største playmakertalenter, og det gjenspeiler seg i klubbene som er interessert. Det spørs om det er noen spiller noe sted som har flere beilere etter seg.

Av topplagene i Bundesliga så er det vel omtrent bare Kiel som ikke ligger langflate for trønderen.

Rhein-Neckar Löwen, Flensburg-Handewitt, Füchse Berlin, FRISCH AUF! Göppingen og Magdeburg skal alle stå med åpne armer.

Det gjør også forrige sesongs Champions League-finalist Vezsprem fra Ungarn og polske Kielce. Til og med Barcelona skal ha hatt følere ute.

Men den klubben som trolig stikker av med underskriften til Sagosen er den franske storklubben Paris Saint-Germain.

Det er kanskje ikke den klubben han bør gå til dersom det viktigste er å få mye spilletid. For PSG er nok den klubben med høyest stjernefaktor i verden i øyeblikket.

Der må han kjempe om spilletiden med Nikola Karabatic, Daniel Narcisse, Mikkel Hansen og William Accambray. Fire av verdens aller beste høyrehendte bakspillere.

Men Sagosen er en tålmodig gutt. PSG vil betale godt og han vil få trene med de beste i verden hver eneste dag. Og han vil få spilletid. Så god er han.

I tillegg kan Paris by på noe ingen andre byer kan i øyeblikket. Nemlig muligheten til å bo sammen med kjæresten Hanna Bredal Oftedal.

For hun spiller sammen med storesøster Stine i Issy Paris, og en skal ikke undervurdere at det er en faktor som kommer til å spille en stor rolle når han tar avgjørelsen om fremtiden sin.

Men det er ikke bare Sagosen som kommer til å flytte på seg.

Linjespiller Magnus Gullerud er allerede erstattet av Haslums Adam Nyfjäll i SønderjyskE. 

Også han er ønsket i Bundesliga. Füchse Berlin kan være en aktuell destinasjon. Men det er også mulig han blir værende i Danmark i KIF Kolding København.

Tyskland kan bli neste stoppested i karrieren til André Lindboe. Alt tyder på at venstrevingen søker nye eventyr og forlater Elverum til sommeren. 

Kristian Bjørnsen er en annen spiller som etter all sannsynlighet ender opp i Bundesliga. Flere klubber har lagt merke til siddisen i Champions League denne sesongen.

Spesielt hans elleve mål da Kristianstad ga Barcelona kamp om poengene fikk storklubbene til å åpne øynene for høyrevingen.

Petter Øverby og Gøran Johannessen er to andre som kan være tapt for Grundigligaen til høsten. Begge to er ønsket både i Sverige og Danmark.

En som trolig ikke ender opp i Tyskland er Eivind Tangen.

FyllingenBergen-spilleren er ikke i Christian Berges EM-tropp, men er trolig den norske spilleren det har vært nest størst interesse for det siste året.

Tangen ble invitert på prøvespill av Flensburg-Handewitt, og flere andre Bundesliga-klubber har vist interesse. Blant dem hardt satsende Melsungen.

Men bergenseren har hatt is i magen. Han har ønsket å gjøre ferdig økonomistudiene sine før han drar ut i den store verden. Samtidig så ville han flytte sammen med samboer Stine Skogrand.

Da ble valgene færre. Og nå tyder alt på at han velger å ta et steg til på karrierestigen, uten å hoppe helt til topps med en gang.

For fredag ble det kjent at Skogrand har signert for danske Silkeborg/Voel. Og da er det nærliggende å tro at Tangen ender opp i Bjerringbro-Silkeborg.

BSV er en klubb med ambisjoner om å spille i Champions League og som ikke står i veien for spillere når de vil videre i karrieren. Sånn sett så trenger det ikke å være noe dårlig karrierevalg av høyrebacken.

Er det en ting Paris Saint-Germain mangler, så er det en topp høyreback. Med maks uttelling får Tangen vist seg frem i Champions League neste sesong. Så hvem vet? Kanskje vi har en norsk duo i PSG om et år eller to? For i Paris har de både herre- og damelag.