Sier han støtter IS – forsøkte å henrette politimann med 13 skudd

Mannen løp mot en politibil og skjøt mot politimannen i forsetet, men politimannen klarte å skyte tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sent torsdag kveld satt politibetjenten Jesse Harnett alene på vakt i en politibil i Philadelphia.

Det var like før midnatt da Edward Archer kom løpende mot politibilen. Archer var maskert, og skjøt mot bilen mens han løp.

På overvåkningsbildene kan man se at han kommer helt bort til bilen, og faktisk også har hånden sin inne i bilen, før han snur og løper. 

Han rekker å skyte 13 skudd før han gir seg, men idet han løper vekk kommer likevel politibetjent Harnett seg ut av bilen og får løftet sitt eget våpen.

Harnett treffer Archer med tre skudd, og Archer blir pågrepet. 

– I Islams navn

Den 30 år gamle mistenkte har sagt at han skjøt politimannen på vegne av IS, og at han gjorde det i Islams navn.

– Mannen forsøkte å henrette politibetjenten. Han hadde ingen anelse om at skuddene skulle komme, sa politisjef i Philadelphia Richard Ross under en pressekonferanse i fredag.

Han opplyste også at mannen hadde sagt at han støtter IS, og at han har sagt han skjøt mot politimannen fordi han mener politiet håndhever lover som ikke er forenelig med islam.

Stjålet våpen

Harnett hadde på seg en skuddsikker vest da han ble angrepet. Han ble truffet av tre skudd i armen, men dette stoppet ham ikke fra å gå ut og skyte ned gjerningsmannen.

– Det er et under at Harnett er med oss i dag, sa Ross under pressekonferansen.

Våpenet Archer brukte var et polititjenestevåpen som ble rapporter stjålet i 2013. Archer er en kjenning av politiet fra tidligere.