Sejersted til sykehus i helikopter

Lotte Smiseth Sejersted falt stygt i første omgang av sprintrennet i utfor i Altenmarkt lørdag. Hun ble fraktet til sykehus i helikopter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var et stykke ned i traseen den norske fartskjøreren falt og ble slengt inn i sikkerhetsnettet. Bakkemannskapene var raskt på plass og helikopter ble tilkalt.

– Det eneste jeg vet er at Lotte er på vei til sykehus, men vårt medisinske personell og leger vi har her hjemme i Norge er i tett kontakt med østerrikerne. Jeg venter på å få informasjon så fort man vet noe mer, sier sportssjefen for alpinistene Claus J. Ryste til NTB.

Han sier også at Sejersted fikk satt på en skinne rundt det ene kneet før hun ble fraktet bort i helikopter, men han tør ikke si noe mer om hva det kan tyde på, bortsett fra at hun trolig har hatt smerter i kneet.

– Jeg har en magefølelse om at dette kan være alvorlig, men det blir foreløpig bare spekulasjoner. La oss håpe at magefølelsen min ikke stemmer denne gangen, legger sportssjefen til.

Lørdag ettermiddag opplyser han om at Sejersted har pådratt seg en korsbåndskade.

– Båndskade/korsbånd. Skal hjem for videre undersøkelser og beslutning om behandling, skriver han i en SMS til TV 2.

– Ser ikke bra ut
– Dette ser ikke bra ut i det hele tatt, sa den svenske TV-kommentatoren Björn Fagerlind da Sejersted ble fraktet bort fra bakken i helikopter. Hun gråt, noe man kunne høre på lydopptakene fra bakken.

I fjor var hun uheldig og falt stygt i Val d'Isere, et fall som gjorde at hun mistet hele sesongen fra midt i desember, men 24-åringen var tilbake til årets sesong med ny motivasjon.

Også Ragnhild Mowinckel kjørte i Altenmarkt.

Hun ligger på 11.-plass etter at snaut 40 løpere har vært utfor. Det er amerikanske Lindsey Vonn som har tatt en klar ledelse i rennet. Hun ligger 91 hundredeler foran canadiske Larisa Yurkiw. (©NTB)