Svenske Sammie (27) ble knivstukket fire ganger – overlevde

– Jeg hadde flaks, og klarte å avverge noen dødelige stikk i brystet, skriver Sammie Olovsson (27). 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre personer ble såret under angrepet mot Bella Vista hotell i Hurghada fredag. I tillegg ble en av gjerningsmennene drept.

Én av de som ble skadd i angrepet er svenske Sammie Olovsson (27). 

Ifølge Expressen ble han knivstukket i halsen. 

Blodpøl 

To menn gikk ved middagstider til angrep med kniv i restaurantområdet på hotellet. Der satt Sammie og faren Jan-Eric Olovsson (64). 

KAOS: Utenfor hotellet var det kaos etter angrepet. REUTERS/Stringer
KAOS: Utenfor hotellet var det kaos etter angrepet. REUTERS/Stringer

– Alt gikk veldig fort. Vi satt og spiste da de plutselig dukket opp. De siktet på meg med pistol tre ganger, og Sammie ble knivstukket. Mye av grunnen til at han overlevde var sin egen styrke, forteller Jan-Eric til Expressen. 

De to kastet seg etterhvert ned på gulvet, for å gjemme seg under bordet. 

– Han lå i en blodpøl, og jeg sa han bare måtte ligge stille. Jeg reiste meg et par ganger for å se om det var klar bane - før vi så løp ut på gaten i jakten på en ambulanse, sier Jan-Eric. 

Sammie har selv skrevet om hendelsen på Facebook. 

– Jeg hadde flaks, og klarte å avverge noen dødelige stikk i brystet. Han forsøkte å stikke kniven i nakken, men han traff ikke arterier eller nerver. Jeg hadde jævlig flaks og kan forlate sykehuset i morgen, skriver han på Facebook. 

I samme del av restauranten ble en annen kvinne skadet av knivstikk. 

Lekevåpen 

Hotell Bella Vista Resort Hurghada skriver på sine Facebook-sider at angrepet varte omkring fire minutter. 

– To rusede, unge menn angrep vår hotell-restaurant med falske lekevåpen i plast og små kniver. Én av angriperne forsøkte å stikke tre av våre gjester. En sikkerhetsvakt og politi reagerte umiddelbart og skjøt de to. Én ble drept av politiet og én ble skadd og pågrepet, skriver hotellet i en uttalelse. 

Egypts myndigheter har også uttalt at angrepet ikke var terror, men et ransforsøk. 

– Uansett, sånne hendelser kan ha ekstremt negative konsekvenser for den egyptiske turistnæringen og nullstiller alle forsøk av myndighetene på å tiltrekke seg utenlandske turister til landet, sier turistminister Hisham Zaazou ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass.

Vil hjem 

Flere nordiske turister ønsker å avbryte ferien og reise hjem etter hotellangrepet i Hurghada i Egypt, opplyser Apollo.

Reiseselskapet har 90 gjester, ni av dem norske, på Bella Vista Hotel.

– Den planlagte hjemreisen er førstkommende tirsdag, men noen vil reise hjem tidligere. Vi har ikke snakket med alle ennå, men av erfaring er det mange som vil hjem, sier kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera til NTB lørdag.

Apollo jobber nå med å finne tilgjengelig fly for å frakte dem som ønsker det, hjem raskere enn planlagt.

– Det er en del som urolige og da vil man jo gjerne komme seg hjem til sine nærmeste, sier Rivera.

Apollo har tilbudt dem som ønsker det, et alternativt hotell, men flere har ønsket å bli på Bella Vista Hotel, forteller hun. 

UD sitt råd

Utenriksdepartementet har oppdatert reiserådet til Egypt etter hotellangrepet i Hurghada, men fraråder ikke reiser til turistbyen.

Ellers står det at «Utenriksdepartementet fraråder reiser til eller opphold som ikke er strengt nødvendig til det øvrige Egypt, med unntak av Kairo og Alexandria og strekningen mellom disse byene, turistområdene ved vestsiden av Rødehavet (inkludert Hurghada) og Nildalen mellom Luxor og Abu Simbel samt reiser mellom disse delene av Nildalen og turiststeder ved Rødehavskysten».

Nordmenn som oppholder seg i, eller planlegger å reise til Egypt, oppfordres til å holde seg oppdatert via ambassadens hjemmesider, samt til å registrere reisen.

NTB/TV 2