Fotballryktene: – Kan dette være løsningen på Liverpools spisskrise?

Og Manchester United vil hente Bundesliga-stjerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er lørdag, dere.

Det er fotballdag. Og hvilken fotballdag det er. 

Det er tredje runde av FA-cupen. Runden der alle Premier League-lagene kommer inn i turneringen. Dagen der askeladdenes drømmer lever videre eller knuses.

Men hva er vel en fotballfest uten et skikkelig vorspiel?

Her får du vår daglige oppsummering av de største overgangsspekulasjonene til å varme opp til ettermiddagens kamper.

Følg overgangsvinduet i vårt overgangssenter

Jürgen Klopp har hatt vareopptelling og funnet ut at han faktisk har mer enn Christian Benteke av friske angripere. Problemet er bare at Mario Balotelli er på lån til AC Milan, hvor han ikke får spille. Ifølge Tutto Mercato Web har nå tyskeren gitt beskjed til italienerens agent Mino Raiola at han vil ha Balotelli tilbake til Liverpool. Klopp har tro på at han kan klare å få Balotelli tilbake på godt gammelt spor dersom han får jobbe litt med ham.

En som får Liverpool-fansen i England til å drømme er Mario Götze. For etter at 23-åringen uttalte i et intervju med Bild at han er usikker på fremtiden sin i Bayern München, for senere i samme intervju å snakke rosende om Klopp, så har tabloidene lagt to og to sammen og funnet ut at Götze er høyaktuell for Liverpool. Da får en se da. Om Götze er villig til å ofre kamp om Champions League-tittelen for en drøm om å vinne ligacupen og få en plass i neste sesongs Europaliga.

En tysker som er mer innen rekkevidde er Sidney Sam. Kantspilleren har ikke fått en kamp for Schalke 04. Sam ble forrige sesong utestengt sammen med Kevin-Prince Boateng for manglende innsats og innstilling. Denne sesongen har de prøvd å kvitte seg med begge to. Sam var på vei til Eintracht Frankfurt, men bestod ikke den medisinske testen, mens Boateng nylig forsvant til AC Milan. Kicker hevder at Liverpool skal være interessert i urokråken, men har foreløpig ikke kommet med noe konkret bud.

Det har vært noen vikarer på Manchester Uniteds venstreback etter at Luke Shaw ble skadet. Men nå virker det som om Louis van Gaal vil ha et tryggere valg til venstre i forsvarsrekken sin. For Daily Express skriver at van Gaal ønsker å få Ricardo Rodriguez til Manchester United i januar. Men sveitseren blir ikke billig. Wolfsburg skal ha 390 millioner kroner for å la 23-åringen gå.

Men dersom Rodriguez havner på Old Trafford så er det ikke sikkert han får ha van Gaal som manager lenge. For Le 10 Sport skriver at Manchester United har kontaktet Paris Saint-Germain og spurt om muligheten for at Laurent Blanc kan bli United-manager allerede nå.

Arsenal var ute etter Sevillas polske maskin Grzegorz Krychowiak i sommer. Da ble det ingenting ut av interessen. Nå skal The Gunners igjen ha ønske om å få 25-åringen til England. Han bekrefter selv til FourFourTwo at Arsenal er interessert i ham, men at han lar agenten sin ta seg av alt som ikke skjer på gresset.

Men spissjakten til Arsene Wenger skal være noe overdrevet. For ifølge Daily Mail så er det først til sommeren han ønsker å knytte til seg en ekstra målscorer. Og den spissen kan godt ha erfaring fra Tippeligaen. For avisen skriver at Wenger vurderer seriøst å hente Odion Ighalo fra Watford. 

Bournemouth vurderer seriøst å knuse sin egen overgangsrekord for å få på plass en spiss som scorer mål. Joshua Kings to mål på 16 kamper virker ikke å ha overbevist manager Eddie Howe. Og den som kan få Howe til å bryte 130-millionersgrensen er Wolverhampton Wanderes' Benik Afobe, skriver The Telegraph. Og da drypper det nok noen kroner på Arsenal også, som pleier å være veldig flinke til å forhandle inn videresalgsprosenter når de selger sine unggutter.

Cheick Tiote er ikke lenger den store sjefen på Newcastles midtbane. Under Steve McClarens ledelse har det vært begrenset hvor ofte han har fått sjansen til å sparke i stykker motstandere. Nå kan 29-åringen på vei bort. Ifølge Newcastle Chronicle så venter en lukrativ kontrakt i kinesiske Shanghai Greenland Shenhua på ham.

Det er ikke alltid det er et smart trekk å forhandle inn en klausul i kontrakten der det står at en automatisk får forlenget kontrakten sin dersom en spiller et visst antall kamper. For nå har Rob Green fått beskjed av Queens Park Rangers-ledelsen om å finne seg en ny klubb i januar eller så må han belage seg på å se resten av sesongens kamper fra tribunen. London Evening Standard skriver at 35-åringen er bare fem kamper unna en automatisk kontraktsforlengelse, men QPR har ingen planer om å gi den gamle landslagskeeperen et nytt år med samme gode betingelser.

Chelsea skal være i samtaler med Paris Saint-Germain-angriperen Ezequiel Lavezzi. Argentineren har tidligere vært lunken til en overgang til en engelsk klubb. Men Daily Star skriver at agenten hans skal møte Chelsea-ledelsen i London i neste uke.