HVERDAGSHELT: Ingvild Flugstad Østberg måtte tre støttende til da et ektepar kjørte av veien.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HVERDAGSHELT: Ingvild Flugstad Østberg måtte tre støttende til da et ektepar kjørte av veien.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Dramatisk opptakt til Tour de Ski for Flugstad Østberg

Sammen med samboer sørget hun for at bilulykke endte godt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Val di Fiemme (TV 2):

– Chris (samboer Christoffer Rukke) og jeg var de første som kom til en ulykke da jeg var hjemme på Gjøvik i romjula. En bil lå på taket og ei dame satt fast i bilen, forteller Ingvild Flugstad Østberg til Oppland Arbeiderblad.

Som i Tour de Ski tok Flugstad Østberg kommandoen, hun beordret samboeren til å være igjen der bilen lå mens hun selv dro hjem for å hente kniv for å få skjært løst dama, som satt fast i sikkerhetsselen.

Ulykken skjedde ikke så langt unna barndomshjemmet hennes.

– Heldigvis så klarte Chris å få ut dama fra bilen mens jeg var hjemme. Det var en lettelse å se at det gikk bra med dama som satt fastklemt. Heldigvis hadde mannen hennes klart å komme seg ut på egenhånd, sier Flugstad Østberg.

Oppland Arbeiderblad har vært i kontakt med paret som kjøret av veien. Else Randi Johansen og Gunnar Evang forteller at de på det glatte føret fikk sleng på bilen og mistet kontrollen på bilen.

– Samboerparet var fantastisk hjelpsomme, sier de to.

– Vi gjorde bare det vi skulle, sier Flugstad Østberg.

I Tour de Ski leder Ingvild Flugstad Østberg med 25 sekunder på Therese Johaug foran de to siste etappene.