Northug kan bli kongen av Idrettsgallaen – har ikke mye til overs for utdelingen

– Slike kåringer er kleint, sier skikongen til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Toblach, Italia (TV 2): Petter Northug jr. har vunnet mye i langrennssporet uten at det har resultert i heder og ære på Idrettsgallaen. Men i år er han nominert i flere klasser: Årets mannlige utøver, årets navn, utøvernes utøver og årets team sammen med de andre på stafettlaget i VM i Falun.

– Jeg blir veggpryd. Martin tar etter oppvisningen her i Tour de Ski prisene, sier skikongen etter fredagens 10 kilometer i Toblach.

Foran de to avsluttende rennene i Touren er plassen på seierspallen truet for Northug jr. Og det er ingen trøst at det trolig denne gang blir flere priser på lørdagens Idrettsgalla.

– For meg er det litt smør på flesk. Gullmedaljene har jeg jo, jeg trenger ikke noe bevis på det jeg har prestert. Derfor er jeg litt motstander av slike kåringer, sier han.

– Men dette er en hyllest?

– Det er greit å glede seg over en god idrettsprestasjon der og da, men hvorfor skal man i ettertid bli hedret for det og til og med få priser? Jeg synes egentlig dette egentlig bare er kleint, forklarer Northug jr.

Skikongen forteller at for han som idrettsutøver er det hele tiden viktig å se framover til neste oppgave etter at han har prestert der og da.

– Slik er jeg skrudd sammen, jeg liker ikke klapp på skulderen for det jeg gjorde i går eller i fjor.

Også Martin Johnsrud Sundby er nominert i flere klasser på Idrettsgallaen. Lederen av Tour de Ski har sansen for én kåring der: Utøvernes egen kåring av hvem som var best i fjor.

– Men det er jo vanskelig å sette ulike idretter opp mot hverandre, sier han.

– Hvem er din favoritt til å vinne denne prisen?

–- Tja. Alexander Kristoff gjorde imponerende mye bra på sykkel og Petters (Northug jr) fire gull i VM kommer man ikke utenom. Dette er vel de to idrettene som står meg nærmest.

– Og hvem fortjener å vinne?

– Så har du også Mats Zuccarello Aasen.

– Og Martin Johnsrud Sundbys valg er?

– Magnus Carlsen er også en sterk kandidat. Hehe, du får ikke noe svar fra meg. Alle som er nevnt er sterke navn, Johnsrud Sundby.