Dag Otto og Kristians elleville quizshow solgt til Kina

– Jeg tenkte «Oi, vet dere egentlig hva dere har kjøpt?»!

Dag Otto Lauritzen (59) og Kristian Ødegård (41) sitter i en travel hotellobby i Harstad.

TV-profilene gjestet fredagens Senkveld på turné for å snakke om den nye sesongen av det temmelig uhøytidelige spørreprogrammet Huskestue. Til TV 2 avslører duoen at det ikke bare er norske seere som får glede av det elleville programmet, der deltakerne som ikke svarer korrekt på spørsmål får ulike straffer. 

Serien er nemlig solgt til Kina. Ødegård innrømmer at han ble en smule perpleks da han hørte nyheten. 

– Da tenkte jeg ‹oj, vet dere egentlig hva dere har kjøpt»? For de har jo sett en sånn kompakt variant hvor det bare er masse straff. Det er jo også en ganske stor del av programmet hvor du ikke får straff. Det kan jo hente de tenker at det er et japansk gameshow, sier programlederen, som også hadde ideen til serien. 

– Så vidt jeg har skjønt, tenker de å lage 50 programmer med en gang, som skal gå hver dag hele uka, fortsetter han.

– Er det noe de kan i Kina, så er det straff

Kristian ser for seg at kineserne har et par ting å rydde opp i før de kan begynne.

– Først må de finne Kinas Dag Otto. Det er sikkert noen fra sør i Kina et eller annet sted. Også kan de ikke bruke så veldig mange av spørsmålene vi har hatt. De må jo ha noe kinesisk. De kan ikke spørre hvem som er samferdselsminister i Norge.

Dag Otto mener den kinesiske versjonen av serien har potensiale. 

– De har sikkert mange flere måter man kan ta straff eller gjøre ting på. Så de drar den vel kanskje lenger enn det vi gjør, mener han.

– Er det noe de kan i Kina, så er det straff, legger makkeren til.  

– Det er forferdelig vanskelig!

Men før Kina får gleden av sin egen Huskestue-variant, er det altså det norske publikummet som skal få servert en ny sesong. Ødegård mener nivået ikke er nevneverdig høyt. 

– Det blir mye grunnleggende kunnskap det er hull i. Det er ingen som kan noe lenger! I går spilte vi inn et program hvor Afrika var ett av temaene. Jeg tror det aldri har blitt scoret så få poeng før.

– Jammen, det er jo forferdelig vanskelig! Du kan ikke forvente at vi skal vite alt om de forskjellige landene i Afrika, bryter Dag Otto inn. 

– Men hvis du skal trykke på et kart og finne pyramidene, og så trykker du midt i Nigeria, betyr det at du tror at Kairo er i Nigeria eller at pyramidene er i Nigeria?!

– ... Det er det som er problemet med det her programmet, det blottstiller hvor lite du kan om mange emner. Det er ikke så enkelt. Du skal svare på tre sekunder. Av og til får du straff. Av og til er det strøm. Jeg har fått så mye strøm at nå er jeg fulloppladet, sier Dag Otto.

Hevder han får vondt av Dag Ottos straffer

Det er altså Ødegård som leder programmet og som fungerer som quizmaster. Han hevder at han synes det er fælt å se samarbeidspartneren gå gjennom alle straffene. 

– Jeg er ikke så opptatt av at han får straff, jeg er opptatt av at det skaper en dynamikk i programmet. Jeg sitter ikke og godter meg på dine vegne, for jeg er ikke sånn som deg, jeg er født med en stor porsjon empati og jeg sitter faktisk og får vondt inni meg. Men så tenker jeg at vi bare må gjennom det.

Dag Otto er ikke helt overbevist.

– Jeg mener at han blir mer og mer fornøyd jo lettere spørsmål jeg svarer feil på!  

Kristian nekter. 

– Da blir jeg skuffet og lei meg. Og jeg blir lei meg på dine vegne!

Se intervjuet med Dag Otto og Kristian øverst i artikkelen. 

  • Se Senkveld på turné onsdager og fredager klokken 20.00 på TV 2. Se sesongpremieren av Huskestue søndag klokken 20.00.