TOPPTRENT: Therese Johaug under et pressetreff i Val Senales i fjor høst.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.
TOPPTRENT: Therese Johaug under et pressetreff i Val Senales i fjor høst. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

Therese Johaug tjener seg søkkrik på kleskolleksjon

Skistjernen er mangemillionær, men kan overgå både Bjørn Dæhlie og Kari Traa i inntekt.

Det er ikke bare gjennom skirenn at Johaug håver inn. Seier i Tour de Ski vil sikre skidronningen 1,5 millioner kroner, men det er bare småpenger i den store sammenhengen.

– Man kan fort tjene 20-talls millioner i slengen ved å ha navnet sitt på sportsutstyr, sier rådgiver ved Llowbank, Arne-Inge Christophersen til God kveld Norge.

Selger for millioner

Johaug har nemlig nylig lansert sitt eget klesmerke, og tjener fett på det i likhet med flere andre idrettsstjerner. Kolleksjonen inneholder selvfølgelig skiklær, og bare hanskene og vottene solgte for over 20 millioner kroner i fjor.

I november slapp hun kleskolleksjonen med etternavnet sitt på trykk, og for Johaug føles det deilig. Thereses manager, Jørn Ernst, forteller at tilbakemeldingene på klærne er gode.

– Rapportene fra butikkene har vært veldig bra. Det er stor etterspørsel, og man ser jo stadig flere jenter og damer ute i løypene med Johaug-tøy, så vi er veldig fornøyde, sier Ernst.

Kan ta igjen Kari Traa

Og fornøyde har de all grunn til å være. I fjor fram til november solgte selskapet Johaug-tøy for nærmere 10 millioner kroner. Før nyttår doblet salget seg, og selskapet håvet inn 20 millioner kroner til.

Selv om summene høres høye ut, har Johaug langt igjen å gå før hun kan matche salgstallene til de gamle traverne Bjørn Dæhlie og Kari Traa. Men Christophersen har troen på Johaug-tøy.

– Hun kommer helt sikkert til å bli like stor som Bjørn Dæhlie. 

Kan hun rekke opp til Kari Traa-nivå?

– Trolig så kan hun det, sier Christophersen.

Også Johaugs manager er positiv til at de kan holde opp med kleskonkurrentene.

Vil ikke fokusere på pengene

Men det er ikke bare klesinntektene Johaug lever på. I tillegg kommer sponsor - og reklameinntekter. Allerede i 2014 sto Dalsbygd-jenta oppført med en formue på 28,5 millioner kroner. Men skal vi tro skiløperen rett betyr ikke pengene stort nå.

– Pengene hennes står trygt og godt på en konto, og det å begynne å investere og bruke penger tar fokus, så jeg tror nok hennes tanker er at det tar hun når hun er ferdig med karrieren.

I en kommentar til God kveld Norge sier Therese Johaug at hun er utrolig glad for at kleskolleksjonen har blitt en så stor suksess, men at hun først og fremst bryr seg om å prestere i sporet.

Se God kveld Norge på TV 2, lørdager kl.22.15.