DØMT: Arfan Bhatti er dømt til 14 dagers fengsel etter vold mot kona. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
DØMT: Arfan Bhatti er dømt til 14 dagers fengsel etter vold mot kona. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Arfan Bhatti fikk 14 dagers fengsel for vold mot kona

Oslo tingrett har dømt islamisten Arfan Bhatti til 14 dagers fengsel for vold mot sin kone.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Straffen anses imidlertid allerede som ferdig sonet, fordi Bhatti allerede har sittet ni dager, en tredel av straffens lengde, i varetekt for forholdet, ifølge dommen.

Den spesielle saken gikk for Oslo tingrett tidligere denne uken.

Bhatti sto tiltalt for å ha dyttet eller slått sin 30 år gamle kone mot en sengekant, slik at hun fikk store smerter i ribbeina.

Ble ikke trodd av politiet

Både kona og Bhatti har nektet for at noe straffbart har skjedd, og har hevdet at hun snublet i hans bein. Dette trodde ikke politiet på, og de tok ut tiltale på eget initiativ.

«At hun skal ha snublet i Bhattis bein i det han var på vei til verandaen, og uten at han merket det, fremstår for retten som helt usannsynlig», heter det i dommen.

«Etter bevisførselen finner tingretten det hevet over enhver tvil at det var Bhatti som dyttet eller kastet fornærmede mot sengen så hun falt og ble påført kraftige smerter (...). Dette oppga hun da hun ringte AMK første gang. Retten fester ingen lit til hennes nye forklaringer», skriver dommer Janne Tennø i dommen. 

Tar betenkningstid

Arfan Bhattis forsvarer, John Christian Elden, opplyser til TV 2 at Bhattis tar betenkningstid for en eventuell anke, selv om han ikke ble ilagt noen fengselsstraff. 

– Det er bra at han nå løslates ved at retten avdramatiserte saken og lot politiets fem høns bli til én fjær, sier Elden til TV 2 i en SMS. 

NTB