HAR STOR TRO PÅ KROGH: Martin Johnsrud Sundby mener Finn Hågen Krogh kommer til å dominere i Tour de Ski i årene som  kommer.
/ AFP / GIUSEPPE CACACE FOTO: GIUSEPPE CACACE /
HAR STOR TRO PÅ KROGH: Martin Johnsrud Sundby mener Finn Hågen Krogh kommer til å dominere i Tour de Ski i årene som  kommer. / AFP / GIUSEPPE CACACE FOTO: GIUSEPPE CACACE /

Sundby: – Krogh kommer til å vinne Tour de Ski fem av de ti neste årene

Martin Johnsrud Sundby trøstet Finn Hågen Krogh etter onsdagens nedtur.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Johnsrud Sundby hadde en svært dårlig dag på jobben for to dager siden i Oberstdorf, men det kunne ikke sammenlignes med Finn Hågen Krogh. Krogh mistet begge skiene underveis på fellesstarten, og kom i mål ett minutt og sju sekunder bak Alexej Poltoranin. Da Krogh kom i mål gråt han. Det tok lang tid for 25-åringen å komme over skuffelsen. En prat med Martin Johnsrud Sundby hjalp.

– Jeg sa til Finn etter Oberstdorf at han kom til å vinne Tour de Ski fem av de ti neste årene. Jeg er glad at jeg er 31-32 år. Han kommer til å bli umulig å ha med å gjøre, sier Sundby.

Krogh forteller at Sundby-trøsten hjalp. I dag vant han den 6. etappen i Tour de Ski, 3,6 sekunder foran Sundby.

– Han så at jeg hadde det tungt. Det er stort gjort av Martin. Han hadde selv en litt tung dag. Han kom med noen fine ord. Jeg må takke Martin for det, sier Krogh.

Tverrelvdalen-løperen synes det er smigrende å høre at Sundby tror han kan vinne fem av de ti neste Tour-utgavene.

– Han smører kanskje litt ekstra på, men det var veldig godt å høre det. Det er veldig artig å gå Tour de Ski. Det er noe jeg vil satse hardt på i fremtiden, sier Krogh.

På hviledagen fortalte han Niklas Dyrhaug at han kom til å vinne dagens etappe. Kroghs selvtillit var tilbake etter en tung dag i Oberstdorf.

– Man må tenke om man vil henge eller få sekundering når man velger nummer. Jeg sa til trenerne at du får velge et nummer der ingen får henge på meg. Jeg skulle gå fort i dag. Det var ikke tvil om det, sier Krogh. 

Også Johnsrud Sundby fikk en etterlengtet opptur.

– Det er umulig ikke å la seg påvirke av det som skjedde på onsdag. Jeg har vært ekstremt skjerpet inn mot dagens 10 km. Jeg er stolt av at jeg klarte å løfte meg såpass. Det var mørke tanker som surret rundt i hodet, sier Sundby.

Sundby forteller at det har vært mye tankevirksomhet de to siste dagene.

– Jeg blir så forbannet. Jeg gjør aldri sånne løp, og så får jeg det i en Tour hvor det betyr alt. Det irriterer meg noe grenseløst. Jeg får bare lyst å stikke ut for å gå løpet på nytt, sier Sundby, som visste at han hadde en god dag 400 meter ut i dagens løp.

– Det kjenner man ikke før man begynner å puste og kroppen begynner å jobbe. Da kjente jeg at dette kom til å bli ålreit, sier Sundby.