GRATULERTE: Sammenlagtleder Martin Johnsrud Sundby gratulerte Finn Hågen Krogh med seieren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GRATULERTE: Sammenlagtleder Martin Johnsrud Sundby gratulerte Finn Hågen Krogh med seieren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Krogh tok til tårene etter seier

Finn Hågen Krogh knuste alle i Toblach.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Finn Hågen Krogh knuste alle på 10 kilometeren i Toblach og tok til tårene da han skjønte at han vant etappen.

– Det er en ny Finn. Kanskje 2016 har gjort noe med meg. Jeg er ikke en mann som tar lett til tårene, sier Krogh til TV 2.

I Oberstdorf gråt han av skuffelse da han mistet begge skiene på fellesstarten. Krogh vil ikke innrømme at han er en myk mann.

– På ingen måte. Men det betydde mye i dag. Man gir hele hverdagen sin til å trene. Da blir man lei seg når det går dårlig og glad når det går bra, sier Krogh.

For etter både knall og fall, så var det godt for Krogh endelig å stå øverst på seierspallen.

– En klovn som er god på ski, er kanskje en god beskrivelse. Jeg må kvitte meg med en del tulleting, så kan det det sikkert bli en god Tour etter hvert, sier han til TV 2.

Martin Johnsrud Sundby viste også at han er tilbake der han skal være. Etter 6,7 kilometer ledet han. Men mot slutten var han sjanseløs mot Krogh.

Johnsrud Sundby økte til sine argeste konkurrenter i sammendraget. 

– Jeg synes jeg klarte å slå tilbake. Jeg er ganske stolt over at jeg klarte å ta meg sammen igjen mentalt etter det som skjedde på onsdag, for det var en trøkk i trynet, sier han.

Han har nå nesten halvannet minutt ned til Petter Northug i sammendraget, som nå bare har drøyt to sekunders forsprang på Ustjugov.

Petter Northug var sjanseløs og kom i mål som nummer 15, 34,5 sekunder bak Krogh.

– Jeg kjente før dagen at dette kom til å bli en hard etappe. Man merker kjøret. Det gjør alle sammen. Da er det å overleve på best mulig måte. Ustjugov og jeg er vel omtrent likt før de to siste etappene, sier Northug til TV 2.

Og nå frykter han for andreplassen sammenlagt.

– Ustjugov er i god form. Og han er en god klatrer også. Jeg bør vel gå fra ham i morgen, og det tror jeg blir vanskelig, sier han.

For hvem som vinner er han ikke i tvil om.

– Martin vinner dette. Finn, Didrik og jeg kjemper om pallplass. Det er der krigen er nå, sier han.

Hans Christer Holund ble nummer fem, mens Emil Iversen gikk inn til en åttendeplass.