Trippeltriumf for skiskytterne

Norge tapetserte pallen i Ruhpolding.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske trioen leverte så perfekt som man kan på en sprint. Feilfri skyting og et forrykende tempo i sporet sørget for at pallen i Ruhpolding ble helnorsk.

Forskjellen var ikke stor, men Johannes Thingnes Bø (22) dro det lengste strået i kampen mot Tarjei Bø (27) og Emil Hegle Svendsen (30). I mål var en helt sluttkjørt yngstebror tre sekunder foran Tarjei. Hegle Svendsen var nære, men endte på tredjeplass bare 7,6 sekunder bak fredagens seierherre.

– Det er kjempedeilig, og dette smakte godt. Det ble et spennende løp. Jeg var revansjsugen og fikk et bra startnummer med å gå tidlig. Jeg måtte gå hardt ut for å psyke ut Tarjei. Hadde vi byttet startnummer, tror jeg at det hadde vært omvendt. Det ble tøft mot slutten, men jeg sjanglet meg inn til mål, sa Thingnes Bø til NRK.

Verdenscupleder Martin Fourcade pådro seg én bom på den første skytingen og skuslet dermed bort muligheten til å ta seieren. I mål var Fourcade riktignok ikke langt unna. 27-åringen tok fjerdeplassen 10,9 sekunder bak Thingnes Bø.

Fredagens seier er Thingnes Bøs niende i verdenscupsammenheng. 

Lørdag er det jaktstart. Med tre norske løpere i front er mulighetene gode for at vi også da kan skrive om en norsk verdenscupseier i Tyskland.