I 2008 fikk han dødsdommen. I dag leder han non-league-laget i historisk cupkamp

– Det gjør at jeg virkelig kjenner at jeg lever, sier Chris Todd (34).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eastleigh-Bolton (16.00) | TV 2 Sport Premium 3 og tv2sumo.no

Chris Todd er manager for Conference-laget Eastleigh, det eneste non-league-laget som kom seg gjennom nåløyet til FA-cupens 3. runde.

Det er første gang Hampshire-laget når 3. runde, og for første gang i klubbens historie skal de møte motstand fra engelsk fotballs nest øverste nivå, ettersom Bolton kommer på besøk.

Todd har bare vært manager i klubben siden september, men har med andre ord gjort det godt.

Besvimte bak bilrattet

Det er imidlertid ingenting den tidligere Eastleigh-spilleren, som også var innom Swansea og Exeter i karrieren, tar for gitt.

For åtte år siden fikk han diagnosen blodkreft etter at han besvimte bak bilrattet.

– I 2008 fikk jeg vite at jeg kanskje ikke ville leve lenge. Jeg kan ikke si noe annet, for det er sannheten, sier Chris Todd i innslaget du kan se over.

– Det forandret alt. Jeg kunne ikke spille fotball lenger. Før handlet det bare om å gå på trening, og komme seg på kamp hver lørdag. Nå visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre.

Todd beseiret etterhvert kreften og kjempet seg tilbake på fotballbanen.

Men Todd la også om på prioriteringen i livet og bedrev sjelesøking en periode. Blant annet sang han med popstjernen Leona Lewis, drev med kampsport og jobbet med markedsføring, skriver The Times.

34-åringen skrev også en bok (More Than Football in the Blood) om sin kamp med kreften, til inntekt for kreftsaken.

Drømmer om Swansea

Blodkreften har vært på retrett de siste fem årene, men Todd vil være avhengig av medisin resten av livet, uten at det plager ham.

– Jeg har vært veldig heldig. Jeg har fått en ny sjanse. Noen passet på meg og ga meg muligheten til å være manager i denne fotballklubben. Det er utrolig at jeg har fått denne muligheten i en fantastisk fotballklubb. Det gjør at jeg virkelig føler at jeg lever, sier Todd.

Waliseren drømmer om en gang å trene Swansea, som er på et helt annet nivå nå, enn da han spilte for klubben i starten av dette millenniet.

– Det er en stor ambisjon for meg, bekrefter han til South Wales Evening Post.

– Jeg er en Swansea-gutt, og jeg har vært der i de tøffe tidene. Det var mye galskap der, men supporterskaren var alltid der, og så tok de rette folkene over. Det er litt slik det er i Eastleigh nå. Det er bra folk som styrer, og de tror på det vi driver med.

Eastleigh er nummer fire i Conference, og kan rykke opp i Football League neste sesong for første gang.

Møter Bolton-lag som sliter

Alt er rosenrødt i Hampshire, mens i lørdagens motstander Bolton er det mer krise.

Den tidligere Premier League-klubben sliter i bunnen av Championship, og har på toppen av det hele store økonomiske problemer.

– Selv om de sliter, så har de masse kvalitet i laget, sier Todd.

– Jeg håpte selvsagt på Swansea i tredje runde. Det ville ha vært stort for meg og familien min. Nå må jeg håpe og be at guttene gjør jobben mot Bolton, slik at vi kan bli trukket mot dem i fjerde runde.