Bildelekkasje. Slik ser helt nye Volvo V90 ut. Det er bilen som skal erstatte dagens suksessmodell  V70.
Bildelekkasje. Slik ser helt nye Volvo V90 ut. Det er bilen som skal erstatte dagens suksessmodell  V70.

Her lekker en stor bilnyhet ut før tiden

V90 blir svært viktig for Volvo.

Det er svært hektiske dager hos Volvo for tiden. Nye XC90 har blitt en stor suksess, og her går produksjonen på maks hastighet for å dekke etterspørselen. 

Nå skal også den nye store familiebilen S90 lanseres med brask og bram i Detroit, i neste uke.

Samtidig er Volvo helt i innspurten med en annen modell som blir svært viktig her hjemme. Vi snakker V90, stasjonsvognutgaven av S90. Den får nå siste finpuss, før den skal vises offentlig.

Mange spørsmål – få svar

Dette er en modell det har vært mange spekulasjoner rundt.

Hvor stor blir den egentlig? Hvordan blir den seende ut, hva kommer den til å koste? Hvilke motorer kommer den med?

Spørsmålene har vært mange. Svarene har vært få.

Men nå kan vi i alle fall vise deg hvordan den blir seende ut. Det har nemlig vært en bildelekkasje fra stasjonsvogn-nykommeren fra Volvo. Bilder som viser bilen helt umaskert. Lenge før den egentlig skulle vises. Hva som egentlig har skjedd her er uklart, men bildene har begynt å dukke opp på nettsider over hele verden.

Den nye V90 bygger på S90, og du kan lese flere detaljer om den her: 

Større enn Volvo V70

Fronten har designtrekk som vi kjenner igjen fra  XC90. Bilen har også et interiør som minner veldig mye om vi finner i denne.

Nye V90 er en del lengre enn dagens V70 og det er derfor ventet at plassen ombord blir større. Både i baksetet, men også i bagasjerommet. Det til tross for at V90 her en ganske skrånende taklinje, mer sporty enn vi tradisjonelt er vant til på stasjonsvogner fra Volvo.

Slik som på XC90 og S90 vil også V90 komme med firesylindrede motorer. D5 og D4 dieselmotorer på henholdsvis 225 og 190 hk. Den vil helt sikkert også komme som ladbar hybrid på 400 hk, som kan kjøres som ren elbil i ca fem mil, før en bensinmotor begynner å hjelpe til.

Nå er det stille før stormen hos Volvo

Volvo har beholdt baklyktene som går oppover bakre
takstolpen. Forfra kjenner vi igjen elementer fra XC90.
Volvo har beholdt baklyktene som går oppover bakre takstolpen. Forfra kjenner vi igjen elementer fra XC90.

Du må vente ett år ...

Vi regner også med at V90 etter hvert kommer i en litt høyere Cross Country-utgave, som vil erstatte en annen stor Volvo-suksess, nemlig XC70.

Når Volvo selv har planer om å vise denne bilen vet vi ikke, men helt sikkert ikke midt oppe i lanseringen av S90, i alle fall.

Den nye stasjonsvognen kommer etter alt å dømme som 2017-modell og de første kundene vil dermed få sine biler om ett års tid.

Hva med prisene? Det blir bare spekulasjoner, men det er grunn til å tro at Volvo vil legge denne over 500.000 kroner, kanskje med en startutgave strategisk priset ned mot en halv million. 

 Volvo XC90 Den beste svenske-handelen du kan gjøre