IKKE NOMINERT: Petter Northug ble ikke nominert som en av kandidatene til å vinne prisen "årets trønder". Flest stemmer fikk Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
IKKE NOMINERT: Petter Northug ble ikke nominert som en av kandidatene til å vinne prisen "årets trønder". Flest stemmer fikk Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Northug kan vinne tre priser på Idrettsgallaen, men ble ikke nominert til årets trønder

– Janteloven må stå sterkt i Trøndelag, sier Odd-Bjørn Hjelmeset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen er kåret til årets trønder. Det er Adresseavisen og NRK Trøndelag som står bak kåringen.

Ingebrigtsen fikk 4138 av de 13864 stemmene som ble gitt til de fem kandidatene.

– Vi skal alltid respektere hva folket mener, og Rosenborg-treneren er en flott fyr og fortjener helt sikkert prisen, men jeg kan ikke med min beste vilje forstå at Petter Northug jr., etter sine prestasjonen under VM i Falun, ikke var kandidat. Hva er grunnen? Janteloven må stå sterkt i Trøndelag, sier TV 2s langrennsekspert.

– Petter dummet seg ut, kjørte i fylla på våren 2014, måten han håndterte dette på i etterkant på står det stor respekt av. Og sportslig reiste han seg til de grader og leverte, i historisk perspektiv, noen helt unike prestasjoner under vm på ski i Falun. De andre kandidatene til årets trønder-prisen har også sikkert gjort mye bra, men jeg forstår ikke at Petter ikke var kandidat, det er helt ubegripelig, sier Hjelmeset.

Dette var kandidatene til årets trønder:
Hjelpearbeider Tina Marie Asphaug
Gründer John Helge Inderdal
Langrennsløper Marit Bjørgen
Trener Kåre Ingebrigtsen
Samfunnsdebattant Fatima Almanea