Will Ferrell blir medeier i ny klubb i MLS

Skuespilleren er én av 26 eiere i nyoppstartede Los Angeles Football Club.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Nei, dette er ingen spøk. Jeg er faktisk en av eierne.

Det sa skuespilleren Will Ferrell da han entret talerstolen i Los Angeles torsdag. Ferrell, mest kjent blant annet «Anchorman» og «Sturday Night Live», kunne avsløre at han er én av de 26 eierne av en helt ny fotballklubb, eller soccer som amerikanerne kaller det, i Los Angeles – nemlig Los Angeles Football Club. 

– Jeg har aldri vært medeier i noe som helst. Eller jeg er fremdeles medeier i en 1984-modell Toyota Camry med broren min. Det er spennende å se at vi allerede er i ferd med å få en fanskare, sier Ferrell.

Blant de prominente og velkjente eierne er Mia Hamm, den kanskje viktigste personen for kvinnefotball i USA gjennom tidene. 

– Dette er en historisk dag. Presentasjonen av logoen vår er en milepæl som bringer oss ett steg nærmere å spille på hjemmebanen vår i 2018, sier Hamm. 

I en pressemelding skriver klubben av eiergruppen består av ledere innenfor sport, underholdning og forretningsvirksomhet. 

Andre navn man nok drar kjensel på i eier-kabalen er den milliardæren Vincent Tan. Malaysieren er mannen som ansatte og sparket Ole Gunnar Solskjær fra jobben som manager i Cardiff. Tan er i tillegg til medeier også direktør i klubben. 

Los Angeles Football Club blir i praksis etterfølgeren av Chivas USA som avsluttet sin virksomhet i 2014. Flere av det lags supportere følger med over til det nyoppstartede laget i LA.

Planen er at en ny stadion skal stå klar til sesongstart i 2018 med plass til 22 000 tilskuere.

Fra før har Los Angeles allerede Galaxy i MLS.

Eiergruppen:
Henry Nguyen 
Peter Guber
Tom Penn
Ruben Gnanalingam
Vincent Tan
Brandon Beck
Larry Berg
Will Ferrell
Nomar Garciaparra
Mia Hamm
Chad Hurley
Earvin «Magic» Johnson
Tucker Kain
Krik Lacob
Mark Leschly
Mike Mahan
Irwin Raij
Tony Robbins
Lon Rosen
Bennett Rosenthal
Paul Schaeffer
Brandon Schneider
Mark Shapiro
Allen Shapiro
Jason Sugarman
Harry Tsao