Fotballryktene:
– Manchester United prøver å hente Hazard

Og Chelsea vil hente erstatter fra Arsenal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thank God It's Friday!

Livet er bittelitt bedre når helgen står og banker på døren.

For da vet vi at det er mye fotball i vente. Da kan minusgrader være minusgrader. For nå skal man ligge på sofaen og nyte verdens vakreste spill.

Og får man en bedre oppladning enn en solid dose med rykter?

Her har vi satt sammen litt medisin mot kulden, og du får den på blå resept.

Eden Hazard skal ha meddelt kameratene sine om at han kommer til å forlate Chelsea. De fleste regner da med at belgieren er på vei til Real Madrid. Kanskje for å erstatte Gareth Bale? Men nå skal Manchester United ha fått et blankt nei fra spanjolene da de spurte om muligheten for å hente waliseren hjem til Premier League. Så da går de like godt rett på Hazard. Daily Star skriver at United vil legge 850 millioner kroner på bordet for å hente belgieren nordover. 25-åringen er en rød djevel med det belgiske landslaget, og nå vil altså Louis van Gaal gjøre ham til en rød djevel på klubbsiden også.

Van Gaal har etter hvert sett det de fleste andre har gjort en stund; Manchester United scorer ikke nok mål. Han har derfor vært på jakt etter en spiss som scorer mål, og nå kan han kanskje ha fått løsningen på problemet servert i media. For den tidligere Lyn-spissen røper nå hvorfor han i sin tid takket nei til Brann. For merkelig nok var ikke bergensklubben favorittlaget til nigerianeren. Det er nemlig Manchester United. Ighalo har vært negativ til å flytte på seg til både Italia og Atletico Madrid, men ifølge Metro sier han at han ikke vil klare å si nei dersom Manchester United kommer på banen. 26-åringen har scoret 14 mål på 20 kamper i Premier League denne sesongen. Det er ti færre enn alle spillerne til Manchester United har scoret til sammen.

En spiss som er på ønskelisten til United-sjefen er Romelu Lukaku. Men United-ledelsen er i ferd med å innse at Everton ikke kommer til å selge spissen i januar. Daily Mirror skriver at de i stedet vil vente til sommeren og gjøre 22-åringen til førsteprioritet i det neste overgangsvinduet.

Ander Herrera er åpenbart ikke van Gaals favorittspiller. Spanjolen har gått litt inn og ut av laget denne sesongen, men selv om han har startet de tre siste kampene, så skal United-manageren ha åpnet døren for å selge 26-åringen i januar. Juventus har lenge vist interesse for midtbanespilleren, og skal være villig til å betale 325 millioner kroner, skriver The Telegraph. Men Manchester United vil ha 520 millioner for å la Herrera gå.

Skulle Chelsea miste Hazard, så skal de allerede ha sett seg ut erstatteren. Ifølge The Sun vil de hente Alex Oxlade-Chamberlain. 22-åringen har heller ikke denne sesongen klart å etablere seg i Arsenals førsteellever, og det er slett ikke umulig at han er villig til å ta et steg ned i karrieren for å få mer spilletid.

Arsenal på sin side skal være villig til å knuse sin egen overgangsrekord for å få Pierre-Emerick Aubameyang til klubben. Gaboneren har scoret 18 mål på 17 kamper i Bundesliga denne sesongen, men Borussia Dortmund skal likevel være villig til å la 26-åringen gå dersom noen betaler nok. Og Arsenals bud på 575 millioner kroner kan være nok. Det er den spanske journalisten Kike Marin som skriver størrelsen på budet på Twitter. Marin var for øvrig den som først informerte om at Alexis Sanchez var klar for The Gunners. Men da Aubameyang mottok prisen som årets spiller i Afrika i 2015, uttalte han at det ikke er aktuelt å forlate Dortmund med det første.

Og når Arsenal først har sendt en forhandlingsdelegasjon til Tyskland, så ville det nesten være for dumt ikke å ta en prat med flere klubber. Og nå melder Bild at Benedikt Höwedes ikke vil forlenge kontrakten sin med Schalke 04. 27-åringens kontrakt går ut etter neste sesong, noe som nok gjør at Gelsenkirchen-klubben vil prøve aktivt å selge ham til sommeren.

Arsene Wenger har et godt øye til kenyaneren Victor Wanyama. Men han kan trolig glemme å hente midtbanespilleren nå i januar. Southampton har gitt klart uttrykk for at de ikke vil selge nå, men er villig til å gå ned i pris dersom Arsenal vil ha 24-åringen til sommeren, skriver Daily Mirror. Og er det noe Wenger gjør med glede, så er det å spare penger.

Real Madrid har planer om en totalrehabilitering av spillerstallen sin. Nå skriver The Telegraph at en av spillerne de vil bygge det nye laget rundt er Harry Kane. Og Real Madrid og Tottenham har jo en samarbeidsavtale som de inngikk da Luka Modric forlot White Hart Lane for den spanske storklubben. Siden den gang har også Gareth Bale tatt turen fra Nord-London til Madrid. Mens Spurs fortsatt venter på at de skal få noe utbytte av den gullkantete avtalen.

Tottenham hentet Kevin Wimmer i sommer som backup i midtforsvaret. Og så langt har ikke østerrikeren fått et eneste minutt på banen i Premier League. Heller ikke Federico Fazio har fått tillit av Mauricio Pochettino denne sesongen. Nå kan han ha en kar på gang som kan utfordre Jan Vertonghen og Toby Alderweireld om plassen i midtforsvaret. For Le 10 Sport skriver at Spurs har kommet til enighet med Marseille om en overgang for kameruneren Nicolas N'Koulou. 25-åringens kontrakt går ut til sommeren og den franske toppklubben ville selge mens de fortsatt kunne få noen kroner for ham.

I sommer så det ut som om Saido Berahino skulle ende opp i Tottenham. Det skjedde definitivt ikke. Klubber som Manchester United og Chelsea er også blitt satt i forbindelse med West Bromwich Albion-spissen. Men etter at 22-åringen ble plassert ytterst på benken av manager Tony Pulis, er interessen dabbet av. Nå er det i stedet Stoke som seiler opp som den heteste klubben til å kjøpe Berahino, skriver The Guardian.

Liverpool er i ferd med å skjønne at de trenger en spillerstall på mellom 40 og 50 mann for å komme rundt. Da Jordon Ibe haltet av banen mot Stoke på onsdag, så var han den sjuende spilleren som er blitt smittet av strekkepidemien på Anfield og den 13. spilleren på skadelisten. Med Daniel SturridgeDivock Origi og Danny Ings alle ute, så er det tynt med angripere tilgjengelig for Jürgen Klopp. Nå skriver Tutto Mercato Web at Klopp har bestemt seg for å hente Alexandre Pato fra Corinthians. 26-åringen har slitt med skader gjennom hele karrieren, og har bare spilt litt i overkant av 200 kamper på ti år. Sånn sett vil han passe godt inn i Liverpools angrepsrekke. 

De fleste midtstopperne er også skadet på Anfield. Da er det kanskje ikke så overraskende at Klopp gjerne vil ha på plass en kar som kan spille ved siden av Kolo Toure i ukene som kommer. Og Tutto Mercato Web mener at den karen er Georgi Terziev. For Klopp trenger en kar han kan få kjapt, og overgangskomiteen i Liverpool har nok ikke glemt at Terziev headet inn 2-2 da Ludogorets Razgrad tok et poeng mot de røde i Champions League i november 2014.

Om Manchester United scorer lite mål, så er det ingenting mot Swansea. Waliserne har bare fått ballen i motstandernes mål 17 ganger så langt i sesongen. Det er færrest av alle i Premier League. Nå ønsker de å få inn en spiss som vet hvordan en får ballen i nettet. The Guardian skriver at Napoli har takket nei til Swanseas bud på drøyt 180 millioner kroner for den italienske landslagsspissen Manolo Gabbiadini

Er det en spiss det er stor interesse rundt, så er det Jamie Vardy. Premier Leagues toppscorer er koblet til de fleste toppklubbene i England, men Leicester har hele tiden vært klar på at han ikke er til salgs. Men nå skal The Foxes ha forhørt seg om muligheten for å kjøpe Roma-angriperen Seydou Doumbia, noe som kan tyde på at Claudio Ranieri planlegger en fremtid uten Vardy. Doumbia har imponert stort på utlån til CSKA Moskva, men skal ikke være ønsket tilbake i den italienske hovedstaden, skriver TalkSPORT.

En som ikke har spilt en veldig stor rolle i Leicesters eventyrlige første halvdel av sesongen er Gökhan Inler. Sveitseren ble overraskende hentet fra Napoli før sesongen, men har måttet ta til takke med en plass på benken fordi Danny Drinkwater og N'Golo Kanté har storspilt på midtbanen. Nå ønsker 31-åringen å bli leid ut slik at han kan få viktig kamptrening i forkant av sommerens EM. Ifølge Leicester Mercury skal Schalke 04 og Aston Villa være interessert i å hente sveitseren på lån resten av sesongen.

En som ikke har noen fremtid på Villa Park er Charles N'Zogbia. Franskmannen har en fyrstelig lønn i Aston Villa, noe som gjør at han ikke bryr seg om at han ikke får spilletid. Men nå vil Villa-manager Remi Garde kvitte seg med 29-åringen. Og den eneste klubben som viser interesse er greske AEK Aten, skriver The Telegraph.