SAGT OPP: Programleder, Guro Fostervold, har fått sparken fra sin stilling i Viasat. Foto: Marit Hommedal/SCANPIX .
SAGT OPP: Programleder, Guro Fostervold, har fått sparken fra sin stilling i Viasat. Foto: Marit Hommedal/SCANPIX .

Guro Fostervold Tvedten(41) sparket fra programlederjobb

Nå trekker den tidligere TV 2-profilen Viasat for retten etter oppsigelsen. 

Guro Fostervold (41) var en av TV 2s aller største profiler i en årrekke. Hun startet sin karriere på TV 2 i 1999 som sportsanker.

Fostervold var et ønsket TV-ansikt også for TV 2s konkurrenter. Etter 13 år i kanalen sluttet hun i 2012 for å begynne som programleder for konkurrenten Viasat.

Har gått til sak mot Visat

Nå har Guro Fostervold gått til sak mot Viasat etter at hun ble sagt opp fra sin stilling i kanalen. Det melder God kveld Norge.

Etter det TV 2 kjenner til, skal Viasat og Fostervold være uenige om flere punkter rundt hennes arbeidsforhold og Fostervold har derfor stevnet kanalen for retten.

– Alle har anledning til å gå rettens vei hvis man mener det er den riktigste måten for å oppnå noe. Det må vi bare respektere, sier administrerende direktør i MTG Norge, Trygve Rønningen, i et intervju med God kveld Norge. 

Kun en som ikke er fornøyd

Med en mediebransje i stor endring, har også MTG Norge måttet nedbemanne. I følge Rønningen er det grunnen til at Fostervold måtte gå.

– Mediebransjen er i en stor omstilling og det betyr også nedbemanning. For oss har det betydd et tredvetalls ansatte som har måttet gå og Guro er en av dem, sier Rønningen og legger til;

– Nå har arbeidslivet noen regler for hvordan man nedbemanner og de reglene mener vi at vi har fulgt. Alle har akseptert det opplegget vi har lagt fram, med ett unntak.

– Vi er uenige og midt i en prosess, derfor vil jeg ikke kommentere dette nå, sier Guro Fostervold Tvedten til TV 2.

Se hele saken på God kveld Norge lørdag klokken 22:15.