– Håper Dyrhaug skøyter like bra som på klassisk-sprinten

Petter Northug med stikk til kompisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northug tok verdifulle sekunder på Martin Johnsrud Sundby i Tour de Ski-sammendraget onsdag. Maskinen fra Røa plutselig så ut som et menneske, noe Northug utnyttet. Først mot slutten av løpet måtte han slippe tetgruppen.

– Større fart i feltet
For noen år siden ville man satset hus og kone på at Northug hadde vunnet fellesstarten i Oberstdorf. Nå er det ikke like opplagt. Niklas Dyrhaug mener utlendingene har knekt Northug-koden.

– Det er større fart i feltet nå enn for to år siden. Da lå alle og ventet. Det var 20 mann som kom sammen i en massespurt. I går var vi fem-seks stykker, og så var det en luke ned til Northugs gruppe. Langrennssporten har utviklet seg. Folk har skjønt at dersom det ikke legges opp til fart blir Petter umulig å slå til slutt, sier Dyrhaug.

Northug innrømmer at han hadde en dårlig dag.

– Jeg hadde lyst til å gi meg på runde to. Jeg vurderte å skli inn til siden og takke for i år, men jeg prøvde å sette meg små mål hver runde. Jeg var ferdig fra start. Jeg kjente på oppvarmingen at det kom til å bli en røff dag. Jeg gruet meg skikkelig til de sju rundene.

Har troen på Dyrhaug
Det var også bra fart over Dyrhaug på den klassiske sprinten. Dessverre for trønderen ble han disket etter skøytetak. Northug tror kompisen kan gjøre det bra i skate i Toblach.

– Jeg håper Dyrhaug skøyter like bra som på klassisk-sprinten. Da er han på pallen, gliser Northug.