Sundby: – Har tatt ut mer de fire første dagene enn hva som er fornuftig

Martin Johnsrud Sundby håper svikten i Oberstdorf var et engangstilfelle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Johnsrud Sundby gikk på en smell på 5. etappe i Tour de Ski. Verdenseneren kom i mål på 23. plass, 56 sekunder bak Alexej Poltoranin.

Sundby var først på plass på dagens trening. Han har ingen god forklaring på onsdagens nedtur.

– Jeg får virkelig håpe at det var drittluften og lavtrykket i Oberstdorf, sier Sundby på spørsmål fra NRK.

Hadde taktikkmøte i etterkant
I etterkant av Oberstdorf-kollapsen hadde løperne et oppklaringsmøte der taktikken ble diskutert. Niklas Dyrhaug gikk fort i front av feltet da Sundby måtte slippe. Det gjorde at avstanden bakover økte. Da Dyrhaug fikk beskjed om at Sundby slet slapp han seg lenger bak.

– Vi diskuterte det som skjedde. Vi har lagt en slagplan fremover. Vi kunne ikke gjort så mye annerledes enn i går, sier Dyrhaug.

Didrik Tønseth forteller at han ikke visste at Sundby måtte slippe.

– Det var vanskelig å høre det. Det ble en rar situasjon da Martin måtte gi seg, men langrenn er ikke som sykkel. Hvis vi nordmenn hadde lagt oss foran for å bremse hadde utlendingene gått enda fortere. Hvis flere hadde vært på hugget kunne det blitt skikkelig stygt. Det er ikke så mye vi kan gjøre når skiene er så dårlige, sier Didrik Tønseth.

– Tar knekken på oss
Sundby forteller at Tour de Ski-konseptet er spesielt utfordrende for ham.

– Det er litt utfordrende for oss som har reaktive lunger. En konkurranseform som denne tar helt knekken på oss. Jeg må bruke preventive astmamedisiner, sier Sundby.

Han fikk en lett luftveisinfeksjon i romjulen, men noen dager med hvile gjorde susen. 

– Det ble en litt annen oppladning i julen enn jeg hadde planlagt. Det er umulig for meg å si hvor lenge den boosten varer. Det var ikke noen boost i går i alle fall. Jeg har nok tatt ut mer de fire første dagene enn hva som muligens er fornuftig, sier Sundby til TV 2.