MANGLER KUN KEEPER: Dette laget hadde nok gjort det bra mot de fleste motstanderne i Premier League. Problemet for Liverpool er bare at samtlige av spillerne er skadet. I tillegg er Kolo Touré og Mamadou Sakho skadet. FOTO: Scanpix/montasje
MANGLER KUN KEEPER: Dette laget hadde nok gjort det bra mot de fleste motstanderne i Premier League. Problemet for Liverpool er bare at samtlige av spillerne er skadet. I tillegg er Kolo Touré og Mamadou Sakho skadet. FOTO: Scanpix/montasje

Her er Liverpools vanvittige skadeliste

Jürgen Klopp kan bli tvunget til å handle som følge av den alvorlige skadesituasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Exeter-Liverpool på TV 2 Sport Premium og Sumo fredag kl. 20.55

Problemene begynner virkelig å tårne seg opp for Liverpool. Til tross for seier i den første av to semifinaler i ligacupen, er skadesituasjonen alvorlig for Jürgen Klopp.

Skred av skader
Før fredagens TV 2 Sport Premium-sendte kamp mot Exeter i FA-cupen har Liverpool minst ti spillere ute med skader. Sleng inn en keeper og man har en slagkraftig lagoppstilling.

I semifinalen mot Stoke måtte både Dejan Lovren og Philippe Coutinho ut med strekkskader. Fra før sliter også Divock Origi, Martin Skrtel, Jordan Rossiter, Kolo Touré og Daniel Sturridge med muskulære skader.

Kasper Wikestad omtaler Liverpools skadesituasjon som alvorlig.

– Jeg ser at Graeme Souness mener at skadene har med Klopps spillestil og treninger å gjøre. For meg er det for tidlig å konkludere, men jeg tror engelske fotballspillere er annerledes trent mtp. intensitet i spillestil enn i La Liga og Bundesliga. Det har Wenger snakket om tidligere. Det er en tilpasning for Klopp, men det er for tidlig å konkludere med om det er grunnen til alle skadene, sier Premier League-kommentatoren.

Klopp: – Jeg er ansvarlig
Ifølge The Guardian har Liverpool hatt 24 ulike skader på spillere siden Klopp tok over på Anfield 8. oktober i fjor. I kjølvannet av seieren over Stoke tirsdag sa tidligere Liverpool-manager Graeme Souness at Klopps tøffe treninger  er grunnen til alle skadene. Nå har også Sunderland-manager Sam Allardyce, som for øvrig omtalte Klopp som «myk» like før nyttår, kastet seg på kritikken.

– Jeg tror ikke Klopp er klar over hvor tøff ligaen vår er på denne tiden av året, og fordi han krever ekstra høy intensitet, de ekstra meterne, blir disse spillerne slitne med så mange kamper på kort tid at de pådrar seg muskelskader, sier Allardyce.

Selv om det blir spekulert i at Klopps treninger og høye tempo i kamper er grunnen til de mange strekk-skadene spillerne pådrar seg, avviser tyskeren at det trenes for hardt på Merseyside.

– Kanskje jeg kan se på treningsmetodene, men vi trener ikke. Vi restituerer bare, sier Klopp ifølge BBC.

– Jeg er ansvarlig for disse tingene. Dersom du vil holde meg ansvarlig for disse hamstringskadene, så er det ok.

Liverpool kan stå i fare for å dra til bortekampen mot Exeter uten en midtstopper. Det ryktes at Tiago Ilori vil bli hentet tilbake fra låneoppholdet i Aston Villa for å være med på å dekke noe av tomrommet i forsvaret.

Mener Klopp må handle
Da TV 2 og Wikestad møtte Klopp like før jul, var manageren klar på at Liverpool ikke trenger å handle spillere i januar.

– Januar er ikke er perfekt overgangsvindu. Du må betale skyhøye summer for å hente spillere og det er vanskelig å vite om du får en skadefri spiller eller ikke. Bare fordi du har pengene, så må du ikke bruke dem, sa Klopp til TV 2.

– Du må ha troen på deg selv, på idéen din og på dine kollegers egenskaper. Jeg har tro på dette laget og den spillerstallen vi har.

Onsdag ble unggutten Marko Grujic kjøpt fra Røde Stjerne og sendt tilbake på lån ut sesongen. Nå mener Wikestad at Klopp må gå tilbake på det som ble sagt og gjøre flere signeringer i januar.

– Liverpool har sju kamper i januar. Bare det kampprogrammet er nok til å tenke at man må foreta seg noe, sier Wikestad.

De mange skadeproblemene kan se ut til å presse Klopp til å måtte spise ordene han kom med i intervjuet med TV 2. Etter oppgjøret mot Stoke innrømmet Klopp av «det er noe vi må se på» da han fikk spørsmål om spillerkjøp i januar.

Nye spillere inn kan nemlig bli nøkkelen til å henge med i kampen om å vinne noe denne sesongen.

– Liverpool er en klubb som skal kjempe og vinne trofeer med jevne mellomrom, sier Wikestad.

– Ligacupen er blitt svært viktig for dem. Vi husker semifinalen mot Chelsea i fjor. I år kan de få en drømmefinale mot Everton - det tror jeg er uhyre viktig for en klubb som Liverpool.