Fotballryktene:
– Guardiola vil hente stjernekvartett til City

Og Manchester United vil bruke nærmere tre milliarder kroner på angrepsspillere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En ny dag betyr nye muligheter på overgangsmarkedet.

Foreløpig har overgangene kommet i smådrypp, men jo nærmere deadline day man kommer, jo mer vil skje.

Og hva er vel kjekkere enn å spekulere i hva som kommer til å skje?

Her får du dagens cocktail bestående av det kjekkeste av det kjekke som florerer i rykteverden.

Få med deg alt som skjer i vårt overgangssenter

De fleste er overbevist om at Pep Guardiola blir Manchester City-manager før neste sesong. Og utstyrt med et platinakort uten kredittgrense, så kan det se ut til at spanjolen vil gå amok på overgangsmarkedet til sommeren. For ifølge The Sun vil han ta en shoppingrunde som vil få alt man har sett tidligere til blekne. Ikke overraskende håper han å ta med sin tidligere elev Lionel Messi til Etihad Stadium. Men han vil også gi Gerard Pique en retur til Manchester, men denne gangen i lyseblått. Det samme gjelder Juventus-stjernen Paul Pogba. I tillegg vil han fortsette samarbeidet med David Alaba, som er blitt en nøkkelspiller i Bayern München under hans ledelse. Så her snakker vi ikke millioner, her er det milliarder som skal brukes.

Men nå er også Chelsea-eier Roman Abramovitsj kommet på offensiven. London Evening Standard skriver at russeren har lovet Guardiola både høyere lønn og mer midler til spillerkjøp enn det han vil få i City.

Den tidligere FIFA-agenten Francois Gallardo liker å høre sin egen stemme, men stort sett så skjer ikke det han hevder å vite. Nå påstår han at Sergio Ramos forlater Real Madrid til sommeren, og den klubben som sikrer seg Guardiola vil også få Ramos, skriver Fichajes.

Chelsea jaktet på John Stones i hele sommer, men Jose Mourinho nektet plent å gi etter for Evertons krav. Nå kan det likevel se ut til at midtstopperen ender opp på Stamford Bridge. For Guus Hiddink er ikke like tilbakeholden med å gjøre Stones til tidenes dyreste forsvarsspiller. Fichajes skriver at Chelsea vil legge 580 millioner kroner på bordet for landslagsspilleren.

Ryktene om en overgang for Eden Hazard til Real Madrid fortsetter med uforminsket styrke. Og de blir ikke mindre etter at belgieren skal ha fortalt sine venner at han har bestemt seg for at dette er hans siste sesong i Chelsea, skriver Daily Mail. Men det er ikke helt opplest og vedtatt at det blir Real Madrid, for Paris Saint-Germain vil ha et ord med i laget når 24-åringen skal flytte på seg.

Erstatteren hans på Stamford Bridge kan hete Gareth Bale. For Chelsea har meldt seg på i kampen om waliseren dersom han forsvinner fra Real Madrid. Manchester United trodde nok at de kunne hente Bale bare de la nok penger på bordet. Men i tillegg til Chelsea, vil også Bayern München og Paris Saint-Germain ha den tidligere Tottenham-spilleren, melder The Sun.

Det er ikke så ofte at storklubbene gjør store innhugg i kontoen i januar. Men klokken tikker for Louis van Gaal i Manchester United, så hvorfor ikke slakte sparegrisen før han må gå? For Daily Star skriver at nederlenderen vil bruke 2,8 milliarder kroner på å hente den offensive kvartetten Gareth BalePierre-Emerick AubameyangFelipe Anderson og Sadio Mané. Van Gaal håper vel at minst en av dem skal slå til og at Manchester United begynner å score mål utover på vårparten.

Sky Sports på sin side skriver at de røde djevlene vil hente Jamie Vardy for å få slutt på måltørken. 28-åringen har i hvert fall vist at han kan score mål i Premier League, og van Gaal tror han kanskje kan klare å score mål i rødt også.

Marouane Fellaini har vært fast inventar i van Gaals startellever den siste tiden. Og belgieren en populær kar i Italia. Gazzetta dello Sport skriver at det ikke bare er AC Milan som vil ha 28-åringen. Også Inter, Juventus og Roma ønsker å hente midtbanespilleren til støvellandet.

Med Dejan LovrenMartin Skrtel og Mamadou Sakho på skadelisten, så er det kanskje ikke så rart at Liverpool er på utkikk etter en midtstopper. Selv om Kolo Toure er et forsvar alene, så må nesten Jürgen Klopp ha en back up dersom ivorianeren skulle gå på en ny slankesmell. Det er jo tross alt januar og tid for nyttårsforsetter. Borussia Dortmunds Neven Subotic skal være førstevalget, men det meste tyder på at Inters Andrea Ranocchia er mannen de røde ender opp med, skriver Daily Mirror.

Lazar Markovic skulle bli den neste store i Liverpool. Brendan Rodgers betalte 250 millioner kroner da han hentet serberen fra Benfica foran forrige sesong, men etter et skuffende år på Anfield, ble han leid ut til Fenerbahce for å få tilbake selvtilliten. Men nå virker det som om 21-åringen ikke er velkommen tilbake. For LigTV skriver at Liverpool er villig til å gjøre overgangen permanent dersom Fenerbahce legger 95 millioner kroner på bordet.

Det er ingen tvil om at Arsene Wenger har seriøse planer om å forsterke Arsenal i januar. Mohamed Elneny kan bli presentert når som helst, og nå nekter agent og pappa Ragip Xhaka å utelukke at Granit Xhaka forlater Borussia Mönchengladbach i januar. Arsenal og Napoli er klubbene som er koblet tettest til sveitseren, skriver Metro.

Midtbanespillere med foreldre som agenter virker å være populære i Arsenal. For Ita Sport Press hevder at Veronique Rabiot er i London for å få i stand en overgang for sin sønn Adrien Rabiot. 20-åringen har uttalt at han ønsker å forlate Paris Saint-Germain i januar.

En gang i tiden var Wenger kjent for å dra opp en obskur spiller fra det helt ukjente og slippe ham løs i Premier League. Emmanuel Eboue og Kolo Toure er to som få hadde kjennskap til da de plutselig havnet i Arsenal. Den gangen hadde han et nært samarbeid med et spillerakademi i Elfenbenskysten. Med dagens godt utviklede speidernettverk og internett, så er det ikke mange som går under radaren lenger. Men nå kan han være i ferd med å gjøre det i nytt. For i desember 2012 sendte han et speiderteam til Nigeria for å finne store talenter. En som utmerket seg og ble notert i Wengers lille svarte bok var spissen Austin Amutu. Men i og med at 22-åringen fortsatt har til gode å debutere på landslaget, så er sjansene små for at han vil få arbeidstillatelse i Storbritannia. Foran denne sesongen gikk han til israelske Hapoel Ironi Kiryat Shmona og nå forteller han til African Football at han tror han havner i The Gunners med tid og stunder, og at Wenger nå har anbefalt ham til Angers for å ta et steg videre i karrieren.

En som kan være nærmere å få seg en Arsenal-trøye er Pierre-Emerick Aubameyang. 26-åringen dukket ikke opp da Borussia Dortmund startet opp treningen etter vinterpausen. Årsaken var «personlige årsaker», skriver Sky Sports. Men gaboneren har toppet Arsenals ønskeliste i lang tid, og Dortmund-ledelsen uttalte tidligere i uken at ingen av deres spillere er umulig å kjøpe.

Jan Kirchhoff er en av tysk fotballs mest uheldige spillere. Han slo gjennom i Mainz og ble hentet til Bayern München i 2013. Siden det har han stort sett vært skadet. Han hadde et låneopphold i Schalke 04 forrige sesong. Der ble det 16 kamper før han på nytt ble skadet. Denne sesongen er det blitt en kamp for Bayern München II. Onsdag var han til medisinsk test i Sunderland. Om han mot formodning består den, så blir 25-åringen mannen som skal tette forsvaret for Black Cats, skriver The Guardian.