GJENNOMDOPET: Johannes Dürr har snart sonet ferdig dommen sin. Petter Northug lover å gi Dürr en kjølig mottagelse.   AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI FOTO: ALBERTO PIZZOLI /
GJENNOMDOPET: Johannes Dürr har snart sonet ferdig dommen sin. Petter Northug lover å gi Dürr en kjølig mottagelse. AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI FOTO: ALBERTO PIZZOLI /

Northugs beskjed til doperen Dürr: – Jeg skal slå knockout på ham

Petter Northug liker svært dårlig at dopingtatte Johannes Dürr kan gjøre comeback.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Knapt to år etter at han ble tatt for doping under OL i Sotsji er østerrikske Johannes Dürr på vei tilbake i langrennssporet.

Det liker Petter Northug svært dårlig.

– Jeg tror ikke han kommer på startstreken så lenge jeg står der. Får jeg ham på høyre eller venstre side skal jeg slå knockout på ham i langrennsløypen, sier Northug.

Skikongen blir svært alvorlig når han får spørsmål om Dürr. Han lover doperen en tøff velkomst.

– Vi hadde en liten historie i Tour de Ski. Jeg tror ikke han tørr å komme til start så lenge jeg er i verdenscupsirkuset, sier Northug.

Vurderer rettslige skritt

Det var under OL i Sotsji at Dürr testet positivt på det forbudte preparatet EPO. Han la seinere alle kortene på bordet.

I utgangspunktet er Dürr utestengt fra det østerrikske landslaget på livstid, men han vurderer å gå til rettslige skritt for å komme tilbake.

– Vi mistenker at Dürr kommer til å klage på den avgjørelsen, og hevde at vi stopper han fra å jobbe som skiløper. Han har skrevet brev til forbundet, hvor det framgår at han har som hensikt å komme tilbake og konkurrere for oss, sier sportssjef Markus Gandler ifølge Expressen.

Dürr ble nummer tre i Tour de Ski i 2014, men seinere ble han fratatt pallplassen.

Vil avslutte Touren nå

Petter Northug fyller 30 år i dag. Bursdagen bestod av 15 kilometer med blodslit. Northug klarte, i motsetning til Martin Johnsrud Sundby, å holde følge med teten. Mot slutten ble det for tungt for mosbyggen. Han gikk i mål ti sekunder bak Alexei Poltoranin. Det holdt til en 9. plass.

I sammendraget er avstanden mellom Sundby og Northug nå 47 sekunder. Selv om Northug nærmet seg Sundby, forteller han at han helst skulle sett at Tour de Ski var ferdig nå.

 

– Mitt bursdagsønske er at vi gir oss nå og deler ut premier slik sammenlagtlisten er. Så reiser vi hjem hvert til vårt, sier Northug.

 

Og med hjem mener Northug en kort tur til Syden. I september vakte Northug oppsikt da han og den tidligere glamourmodellen Carina Dahl dro på en tilsynelatende spontantur til feriestedet Ayia Napa etter en fuktig kveld på byen i Oslo.

 

– Jeg pleier å være i Syden i under et døgn. Jeg er god på sånne ekspressturer dit, gliser Northug.