Kristian Kjelling var en av dem som skulle løfte Drammen til toppen av norsk håndball. Her er han med daglig leder Frode Scheie (t.v) og René Hamann-Boeriths (t.h), som fikk fyken i oktober.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Kristian Kjelling var en av dem som skulle løfte Drammen til toppen av norsk håndball. Her er han med daglig leder Frode Scheie (t.v) og René Hamann-Boeriths (t.h), som fikk fyken i oktober. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Drammens håndballdrøm er blitt et mareritt

Drammen er i sportslig og økonomisk krise. Nå er også klubbens leder sykemeldt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drammen håndballklubb hadde store ambisjoner om å bli Norges nummer én på herresiden og gikk høyt ut før årets sesong med ni nye spillere i stallen.

– Vi jakter på tronen. Vi ser at det er en posisjon som er ledig og den ønsker vi å ta. Vi sikter høyt, sa klubbens daglige leder, Frode Scheie til TV 2 i september.

Men lite har gått etter planen.

Sportslig sett har Drammen sanket fattige åtte poeng og ligger på en tiendeplass i Grundigligaen,18 poeng unna serieleder Arendal. Roger Kjendalen kom inn på trenersiden sammen med Øystein Havang i oktober og innrømmer at det har vært utfordrende.

– Vi som har kommet litt seint inn i det mener det har vært et litt for stort fokus på utenomsportslige forhold, som vi nå håper vi er ferdige med og at klubben nå kan konsentrere seg om det de skal gjøre, sier Kjendalen.

Han sikter blant annet til sparkingen av Frank Løke.

Løke, som ble hentet til Drammen som en av de store profilene før denne sesongen, fikk i desember sparken etter en hendelse på klubbens julebord. Klubben sliter også økonomisk, og TV 2 får nå opplyst at klubbens daglige leder, Frode Scheie er sykemeldt, mens styreleder Svein Tore Moe har fratrådt.

Klubben hadde styremøte onsdag kveld. Leif Kronstad, fungerende styreleder, vilel ikke si mye etter møtet, men bekreftet at klubben er i dialog med Frank Løke etter sparkingen av ham.