Bildet viser drepte Galina Sandeva. FOTO: POLITIET / SCANPIX
Bildet viser drepte Galina Sandeva. FOTO: POLITIET / SCANPIX

Politiet: Galina ble drept med kniv

OSLO TINGRETT (TV 2): Den drapssiktede 24-åringen er varetektsfengslet i fire uker. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 24 år gamle mannen fra Hedmark, som er siktet for drapet på Galina Sandeva (28), innrømmer at han drepte den bulgarske sexarbeideren.

Onsdag ble han varetektsfengslet i fire uker med besøksforbud. To av disse ukene er med medieforbud. Det opplyser Oslo politidistrikt på Twitter.

Han innrømmer ifølge politiadvokat Tina Bjarkø Helleland å ha drept 28-åringen. Drapsvåpenet skal ha vært en kniv, men denne er foreløpig ikke funnet, men etterforskerne leter etter denne kniven.

– Vi ønsker ikke gå inn på hvor kniven kan ha kommet fra, sier politiadvokaten til TV 2.

500 timer med overvåkningsvideo

Tidligere har 24-åringen blant annet påvist den dreptes mobiltelefon, like ved der den siktede bodde. Han har gitt en forklaring på hva som har skjedd, uten at politiet ønsker å utdype forklaringen nærmere. 

– Det er gjennomført underkant av 120 vitneavhør i saken, og innhentet nærmere 500 timer med overvåkningsbilder. Når det gjelder hva som inngår av enkeltbevis, så ønsker jeg ikke å gå inn på det, sier Tina Bjarkø Helleland.

Undersøker siktedes psykiske helse

Politiet vil foreløpig ikke gå inn på motivet for drapet.

– Motivet er et sentralt spørsmål i saken, og det har vi stort fokus på i den videre etterforskningen. Av hensyn til den ønsker jeg ikke å gå inn på motiv, fortsetter Helleland.

Det er også gjennomført en undersøkelse av den siktedes psykiske helse.

– Vi står overfor et brutalt drap, og da er det naturlig å undersøke siktedes psykiske helse. Det er gjennomført en foreløpig undersøkelse, men den har vi ikke fått resultatet av. Når vi får det skal vi vurdere om det er grunnlag for en fullstendig observasjon av ham, sier politiadvokaten.

Onsdag ble 24-åringen fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Mannen ble begjært varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, hvorav to uker med isolasjon og medieforbud. Kjennelsen kommer først i ettermiddag.

Nekter straffskyld

24-åringen nekter straffskyld, men knytter seg til saken. Forsvareren til den drapssiktede 24-åringen var kortfattet etter rettsmøtet.

– Han har tidligere gitt uttrykk for at han ikke erkjenner straffskyld, til tross for det som har skjedd og det han har gjort. Ut fra både det og andre forhold, så er det ikke naturlig å samtykke til varetektsfengsling. Men han har forståelse for at politiet trenger å finne ut av saken og trekke konklusjoner, sier mannens forsvarer, Joar Berg Henjum.

– Han har ikke erkjent straffskyld, og det kan være flere grunner til det. En hver siktet skal bedømmes ut fra sin oppfatning av situasjonen, legger han til.

– Hvorfor gikk han ikke selv til politiet etter drapet? 

– Det vil jeg ikke svare på. 

Pågrepet på jobb

28 år gamle Galina Sandeva ble funnet drept i sin egen bil ved Bispekaia i Oslo 17. desember.

Sandeva kom fra Bulgaria og solgte sex i Oslo. Politiet har satt inn store ressurser i etterforskningen på drapet, som beskrives som usedvanlig brutalt.

24-åringen ble mandag pågrepet på sin arbeidsplass kun et par hundre meter fra stedet der Galina ble funnet drept.