TIL TOPPS: Therese Johaug vant onsdagens Tour de Ski-etappe, men Ingvild Flugstad Østberg beholder ledelsen i sammendraget. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TIL TOPPS: Therese Johaug vant onsdagens Tour de Ski-etappe, men Ingvild Flugstad Østberg beholder ledelsen i sammendraget. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Johaug vant, men Flugstad Østberg leder fremdeles Tour de Ski

Helnorsk pall i Oberstdorf.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/Oberstdorf (TV 2): Therese Johaug tok sin tiende etappeseier i Tour de Ski da hun vant kvinnenes ti kilometer klassiske fellesstart torsdag.

– Så ingenting på den siste kilometeren
Johaug rykket i nest siste bakke og distanserte hovedutfordrer Flugstad Øsberg. Løperen fra Dalsbygda gikk i mål 9,9 sekunder foran Flugstad Østberg.

- Ingvild er i kjempeform. Jeg visste hun ville bli veldig tøff i dag. Det var en løype med mye rett opp og ned, og jeg visste at det ville bli avgjort i den siste bakken. Jeg sparte det siste giret til da. Jeg ga alt, og jeg er veldig fornøyd med at jeg fikk et par sekunder over bakketoppen. Jeg tenkte at hun ville skli meg inn, men jeg klarte å kjempe med melkesyren i den siste bakken, sa Johaug til TV 2.

Det ble imidlertid ikke nok sekunder til at Johaug går helt opp på toppen i Tour de Ski-sammendraget. Før morgendagens hviledag og fredagens renn i Toblach leder Flugstad Østberg 12,2 sekunder foran Johaug.

– Hva skjer med at jeg er så nær på en 10-kilometer? Det har jeg aldri vært. Det må være at jeg har mer tro på det. Det hjelper å ha godt noen gode renn. Jeg overrasker meg selv stadig, sier Østberg.

– Jeg bet tennene sammen. Jeg trodde knapt jeg skulle komme i mål. Jeg var så kvalm da jeg kom i mål at jeg hadde mest lyst til å spy, sier Østberg.

Heidi Weng gjorde pallen helnorsk med sin tredjeplass. Der ligger hun også i sammendraget - to og et halvt minutt bak Johaug.

Ragnhild Haga spurtet inn til fjerdeplass foran Anne Kyllönen.

Sjekk resultatlisten i TV 2s livesenter!

Norsk trio
Allerede etter drøyt to kilometer bestemte de norske jentene seg for å øke tempoet. Johaug satte fart i front og fikk med seg lagvenninnene Flugstad Østberg og Heidi Weng.

Utover i løpet ble avstanden ned til utfordrerne større og større. Ved den første innlagte spurten var Johaug sterkest og knappet 15 bonussekunder. Flugstad Østberg fulgte like bak og kapret 12 bonussekunder.

Weng måtte gi slipp i bakken der bonussekundene ble delt ut, og 24-åringen fra Ytre Enebakk maktet ikke å tette luken til duoen foran. Avstanden holdt seg stadig på noen få sekunder opp til de to i front.

Der fremme ventet Johaug med å sette inn nådesstøtet til den siste runden. I den nest siste bakken fikk Johaug luke til Flugstad Østberg og i mål ble avstanden mellom duoen 9,9 sekunder.

Weng gikk i mål 19,7 sekunder bak Johaug.